Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért isznak ennyit a fiatalok...

Miért isznak ennyit a fiatalok és miért ennyire buták?

Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy az a szórakozás nekik, hogy alkoholt igyanak?
2013. aug. 25. 12:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
kifaludi gábor biztos ezt fogja mondani 20 év múlva is mikor a mája megunja azt hogy ő mindig ilyen jól érzi magát
2013. aug. 25. 13:22
 12/23 anonim ***** válasza:
9-es teljesen egyet értek pedig nem vagyok olyan tapasztalt az élet terén. (20F) Én sem szeretem a lerészegedést főleg a másnaposság miatt. :D Persze mellesleg nem egészséges de egy kis iszogatás elszakadás a hétköznapoktól a haver pincéjében vagy a nyári konyhában nagyon is jól tud esni. Néha átesik az ember a ló túloldalára de ez benne van. Velem is megesett párszor de kellett pár év hogy tudjam hol a határ a részegség és az eszméletvesztés között. :D
2013. aug. 25. 13:23
 13/23 anonim ***** válasza:
11-es azért nem ilyen vészes a helyzet okoska. DE inkább lesz kisebb a májam 50 évesen(Bár módjával iszom) de legalább elmondhatom a fiamnak hogy igen apád régen tudott inni a haverokkal. :D
2013. aug. 25. 13:25
 14/23 anonim ***** válasza:

A nem fiatalok között is van akinek az ivás szórakozás. Amúgy buliban szeretek inni, jobb hangulatom lesz tőle, és legalább mivel elég fiatalon kezdtem, hamar megtanultam hol a határ. 17 vagyok, de már nem szoktam lerészegedni, és tudom élvezni a piát, anélkül, hogy szarul lennék tőle. Nem az ivás A Szórakozás, csak egy része a szórakozásnak.

Buta meg te vagy, mert általánosítasz. Nem mindegy neked, mit csinál a többi?

2013. aug. 25. 18:06
 15/23 anonim ***** válasza:

Tényleg életkori sajátosság lehet, kamaszkoromban én is kocsmázós, vedelős voltam, ahogy az egész osztályom nagyobb része (csak más helyeken ittunk kb) és az akkori teljes baráti-haveri köröm is. Természetesen voltak kivételek, nálunk épp kevesebben, szerintem valamennyire régiótól is függ. Leírom, hogy személyes tapasztalatok alapján mi lehet szerintem a jelenség oka, kicsit hosszú lesz.

Az alapból zűrösebb lelkivilágú kamaszok (és bizony zűrösebbek többségében) bátrabbak lesznek, jobban felengednek társaságban ÉS pia hatására, meg persze van egy adag lázadás, a határok feszegetése is a dologban, ami szintén életkori sajátosság (és szintén nem mindenkinél, és nem feltétlenül így, de gyakori).

A kulturáltabb, legfeljebb szalonspiccig tartó iszogatás nehezebben kitapasztalható, pláne mert akkor "csúszik jobban" az ital, amikor pont ideje lenne szépen abbahagyni vagy szünetet tartani, és ebből lesznek a totál idióta viselkedésig, hányásig, eszméletvesztésig tartó lerészegedések. Ehhez add hozzá, hogy fiatalabb életkorban azért éretlenebb, felelőtlenebb az ember (megint csak: tisztelet a kivételnek).

Ráadásul a kamaszgyerek ritkán engedhet meg magának jó minőségű piát, nem az ízéért, hanem a hatásáért isszák a legtöbben, sokan azt a pocsék, esetleg üdítővel hígítva elviselhetőbbé tett lőrét, kevernek mindent össze-vissza, amit csak megengedhetnek maguknak, az így ivás meg pláne szétcsapja az embert.

Természetesen a rosszullétet, időkieséseket senki sem szereti, de később józan szemmel is jókat vihorászik a hasonló, kamasz a barátaival azon, hogy ki miket művelt részegen, saját magukat is beleértve, ugye mivel a pia oldja a gátlásokat és (alapjáraton, jó esetben) jókedvűvé teszi az embert, ezekből a gátlástalan részeg hülyülésekből lesznek a társaság sokat emlegetett, de kívülállók számára borzalmasan irritáló sztorijai.

Külső szemmel felfoghatatlannak, érthetetlennek tűnik, de "jó társaságban" (részegen úgyis jónak fogod érezni a legtöbbet, akkor is, ha nem feltétlenül az) piálni és hülyülni valóban szórakoztató. Ami pedig a társaságot illeti - pont emiatt a gátlásoldó, "világszépítő" sokkal könnyebbé válnak a szociális kapcsolatok, az ismerkedés is, mégha ezen kapcsolatok nagy része sekélyes, felszínes is (de lehet jó barátokra is lelni így).

Ha jobban tetszik, eszképizmus is a pia, menekülés a mindennapok kamaszproblémái elől egy vidámabb és bátrabb tudatállapotba, és "belülről" nézve tényleg szórakoztató, pláne abban az életkorban. Részeg emberek társaságát amúgy is csak részegen lehet elviselni, ez tapasztalat, így némi szociális nyomás is van a dolog hátterében.

No, említettem, hogy mifelénk gyakori volt a mértéktelen piázás - kinőttük. Senkiről se tudok, aki alkoholista lett volna, senkinek nem befolyásolta a tanulmányi eredményeit, a józan, normális életű fiatalok közhiedelmével ellentétben a butaság és az ivós-bulizás között nincs összefüggés (voltak totál debilek és igen intelligens, művelt egyedek ivós, nem ivós arcok között is). Nyilván az iszogatós fiatalok később is hajlamosabbak lehetnek szociális ivókká válni, és gyanítom az alkoholisták se felnőtt fejjel ismerkednek meg az itallal, de nem lehet általánosítani, emberi értékünket később nem ez a kamaszhülyülés határozza meg.

2013. aug. 25. 19:09
 16/23 anonim ***** válasza:
* ' pont emiatt a gátlásoldó, "világszépítő" ' + hatás miatt, elnézést. :)
2013. aug. 25. 19:13
 17/23 A kérdező kommentje:
De hogyhogy nem féltik a májukat, agysejtjeiket? Nem akarnak sokáig élni a mai fiatalok?
2013. aug. 26. 07:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Felelőtlenek a maiak.

18/L

2013. aug. 26. 11:40
 19/23 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már ezt a mai fiatalokat, annyira közhely. Régebben is ugyanennyit ittak, csak akkor még nem volt internet, hogy ezt meg is osszák.

És az alkohol nem káros, ha mértékkel isszák. Napi egy pohár bor pl. még egészséges is. Az, ha valaki havonta egyszer csap egy görbe estét, semmi bajt nem csinál. Az agysejteket a masszív alkoholizmus teszi tönkre.

2013. aug. 26. 12:18
 20/23 anonim ***** válasza:

"De hogyhogy nem féltik a májukat, agysejtjeiket? Nem akarnak sokáig élni a mai fiatalok?"

Az előzőnek igaza van, nem a MAI fiatalok sajátossága, írtam is, hogy mi is ittunk (és nem vagyok fiatal), és az előttem levő generációk is.

Amúgy egyrészt tényleg hétvégente ivástól kamaszként nem lesz visszafordíthatatlan kár, az az alkoholizmustól lesz.

A másik kérdésre - a felnőtt emberek nagy része miért nem egészségtudatos, ők nem akarnak sokáig jó egészségben élni? Az egészséges élet alapköveit nagy vonalakban mindenki ismeri - egészséges táplálkozás, aktív, sportos élet, káros anyagok (beleértve egy csomó mesterséges ételadalék) elkerülése, stresszmentesebb élet megteremtése, kiegyensúlyozott gondolkodás, elegendő alvás - mégis, hány felnőtt él egészségesen? És ha ők sem, a fiataloktól miért lenne elvárhatóbb, amikor pont, hogy felelőtlenebbek?

2013. aug. 26. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!