Idős ember a kaján kívül ami nem nagy dolog, még mivel tudja motiválni a fiatalabb családtagjait, hogy sűrűbben látogassák?
Komoly hiba, ha a fiatalt valamivel "motiválni kell"!
Ha nincs akkora érzelmi kötődés, ami a rendszeresnek nevezhető látogatást biztosítja, nem hiszem, hogy kaja és hasonló kellő vonzerő tudna lenni.
ez szintiszta emberi kapcsolat...az én nagyszüleimet nem ismerem, pedig találkozom velük néha. de nem is vágyom rájuk. folyton ölik egymást, a mamám tukmálja a rohadt zsiros kaját amikor már tele vagyok, egy "hogyvagynál meg mi van a pasikkal" kérdéseken kivül sokmindent nem kommunikál velem, és ettöl függetlenül tök örülne ha sürübben találkoznánk. megkeseredett munkamániás parasztasszony.
még az sincs h jokedvü lenne ,totál más , régi felfogása van mindneröl ami ráadásul nem is helyes mert különben boldog lenne.
nem az a szupernagyi akire vágynék, akivel lehet bezsélgetni jokat nevetni.. kinszenvedés. sajnos ö smemivel se tudná magát vonzobbá tenni.
ellenben a másik nagyanyám jofej, olyan arisztokrata tipus, még csak nem is föz, de ö mindig jokedvü, vannak láthato érzelmi kicsapongásai amitöl érdekesé válik a személye. mellette jokedvem van és semmit nem kell tennie érte.
Szia!
Attól is függ mikor született az illető!
Ha pl. valamelyik háborút megélte, tehát van emléke a második világháborúból, pl. nagyapámnak volt akkor tudott érdekeset mesélni, de akár 56-ról is.
Most nem arra célzok, hogy háború kell ahhoz, hogy az öreg tudjon mesélni valamiről, csak nyilván ezekről könnyebb. :D
Amúgy mindenkivel történnek az életében vicces dolgok, ezeket én mindig szívesen hallgattam idősebbektől. Persze én nyitott is vagyok feléjük. Tehát ha tud sztorizgatni, ami tényleg érdekes lehet még mai fejjel is akkor szerintem megoldja.
Nekem van egy nagymamám, akihez igazából semmi közöm az ég világon (nem rokonom, 15 éves korom körül ismertem meg), de szoktam nála kajálni, beszélgetni vele. Egy részt mert nagyon jól is főz, meg nagyon jó társaság is, vannak olyan dumái, hogy szakadok rajta :D
"ha magányos nyugdíjas lennél akitől mindenki szabadulni akar"
Ha valakitől mindenki szabadulni akar, ott vele is van a baj, talán panaszáradatot zúdit mindenkire, ami nagyon fárasztó, esetleg nagyon negatív dolgokat mond, stb. Ha valakiből idős korában is árad az optimizmus és a derű, azt nem kerülik az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!