A manipulálás rossz dolog? Milyen ember az aki sokszor manipulálja a másikat, úgy, hogy ő maga észre sem veszi?
Akaratlan manipulálás ritkán van,de szerintem ez nem bűn.
Viszont ha akaratlagosan rosszra manipulálsz valakit,az nagyon rossz dolog.
Általában a manipulálás az asszertatív embereknek szokott jobban menni.
Az eso rossz dolog?
Amikor az elvetett magra hullik, amibol majd kisarjad a buza, akkor az jo.
Amikor utat talal maganak a cserepek kozott es beaztatja a szobadat, akkor az nem jo.
Mindenki manipulal mindenkit ilyen-olyan szinten.
Nem az a kerdes, hogy ez jo vagy rossz, hanem milyen eredmenyt kapunk.
Az anyukak is nagyon ugyesen tudnak manipulalni, amikor a gyerek nem akar suliba menni, vagy nem akarja megenni az ebedet stb, megis pusztan szeretetbol csinaljak, a gyerek javat szem elott tartva.
Amikor a fiatalok a tarsasag gyengebbik egyedet manipulaljak, hogy az valami torvenyszegot kovessen el, az rossz manipulacio.
Szoval a kerdesedre nincs "igen/nem" valasz. Neked kell megvizsgalnod az illetot es az eredmenyeket es csak ugy tudsz donteni.
Meg veletlenul se az alapjan, hogy a 10 valaszolobol 4 peldaul azt irja, hogy jo, 6 pedig azt hogy rossz!
"Az anyukak is nagyon ugyesen tudnak manipulalni, amikor a gyerek nem akar suliba menni, vagy nem akarja megenni az ebedet stb, megis pusztan szeretetbol csinaljak, a gyerek javat szem elott tartva."
Ez attól függ, kinek miylen a világképe. Sokak szerint a gyereknek van igaza, és nem árthat neki jobban semmi a felsoroltakból.
Itt most akkor csak az valósult meg, hoyg az anyuka sikerrel rákényszerítette az akaratát a gyerekre. Szerintem ez nem jó.
nem akarom, de régen eléggé kihasználtam, mostmár nem, és nem is fogom. nagyon ritkán "használom" és arra sem vagyok büszke.
3-as
“ A manipulálás rossz dolog? “ – Attól függ. A manipulálás egy eszköz, amelyet lehet használni jó és rossz célokra is.
“Milyen ember az aki sokszor manipulálja a másikat, úgy, hogy ő maga észre sem veszi?” – Hasonlóképpen, attól függ milyen célja van az adott személynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!