Manapság miért nincs benne az emberekben a családfenntartási ösztön?
Érdekes, 2 hónapja benne vagyok egy rászorulókat segítő csoportba, eddig 6 embernek ajánlottam munkát (mind gyerekes szülő), a legtöbbjük már akkor kitalál egymillió kifogást, ha szóba kerül (neki csak ruha kell, meg tartós élelmiszer, meg pénz), eddig 2 apuka jutott el addig, hogy beprotezsáltam őket próbanapra, az egyik már másnap be sem jött (meg aztán soha többet), mert "elaludt", a másik meg közölte, hogy hát ő nem fog 600 forintért sepregetni egész nap...
Tényleg ennyire felelőtlenek az emberek, vagy csak utálnak dolgozni?
Nem akarlak elkeseríteni, de régen sem volt - ugyanis ilyen ösztön nem létezik. Ez csak társadalmi kategória. Amivel keverheted, az a fajfenntartási ösztön - és az (tekintve az emberiség rohamos gyarapodását, számszakilag) nagyon is létezik és működik ma is. :)
"Tényleg ennyire felelőtlenek az emberek, vagy csak utálnak dolgozni?"
Lehet. És az is lehet, hogy az a valódi bajuk, hogy atyáskodsz felettük. Nem ők keresik meg a nekik való lehetőséget, hanem te nyomod a nyakukba és még hálát is elvársz ezért, ha pedig nem köszönik meg, akkor halálra vagy sértődve...szerinted nem gáz egy egy kicsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!