Mit gondolsz azokról a házasságtörőkről, akik az ösztönökre kenik a felelősséget?
Szellemileg óvodások.
Annyi gerincesség sincs bennük, hogy legalább a felelősséget vállalják.
Szánalmasok.
Fejbe kell vágni az ilyet egy palacsintasütővel, aztán utána pillarebegetetve közölni, hogy "jaj, bocs, ösztönből tettem" :D
Viccet félretéve, bele se merek gondolni, mi lenne a világban, ha mindenkit az ösztönök irányítanának. Kb. 5 perc alatt kihalna az emberiség.
Az embert az emeli ki az állatvilágból, hogy uralkodni tud az ösztönein. Aki erre nem képes, az még az állatvilág tagja.
elsőnek:
Igen, a kapcsolat minősége mindig két emberen múlik.
De a megcsalás az EGY ember döntése.
És ezért illik vállalni a felelősséget.
A felelősségnek az a lényege, hogy felelsz a tetteidért.
Van egy helyzet, és arra te "válaszolsz", eldöntöd, hogy mit teszel, hogyan reagálsz.
Aki az ösztönökre, a körülményekre meg az időjárásra keni, vagyis kívülálló okokra hivatkozik, az nem képes felelősségteljesen viselkedni. Azzal csak "történik" az élet. Arra nem lehet számítani.
Tudni kell kivel kezd az ember. Tudni kell kezelni a másikat. Meg kell tanulni az alázat gyakorlatias formáját.
És, meg kell tanulni elengedni a másikat!
Az ilyen gagyi indokok, hogy "én ffi vagyok és az ösztöneim vezérelnek"... Nevetséges. Ha ez megtörtént a párja tudta nélkül akkor az egész idő, amit együtt eltöltöttek egy színház volt. Két álarc románca... Vagy esetleg a domináns recesszív románca..
"Aki az ösztönökre, a körülményekre meg az időjárásra keni, vagyis kívülálló okokra hivatkozik, az nem képes felelősségteljesen viselkedni. Azzal csak "történik" az élet. Arra nem lehet számítani."
Ha az emberek mindig az ösztöneikre hallgatnának, akkor a világ tele lenne terhes nőkkel és halott emberekkel.
Igazából ez a mondás a gondolatokra vonatkozott, de az ösztönökre is igaz lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!