Akiben nem volt "mindig is", mikor alakult ki az anyai ösztön?
Elsősorban azok válaszára lennék kíváncsi, akik sokáig nem vágytak gyerekre, de valamikor ez megváltozott.
Bizonyos életkorban magától jött, vagy a gyerek születésével alakult ki?
Nem arra gondolok, amikor valaki szeretne gyereket, de külső okok miatt nem lehet, hanem olyanokra, akik korábban nem nézegettek játszótereket, vagy nem érdekelték (anyai ösztön szempontjából) a gyerekek, de ez valamikor megváltozott.
Sokáig nagyon utáltam a gyerekeket, nyáladzó, hisztiző kis emberkékként gondoltam rájuk(ezzel régen anyám is így volt:D), viszont a szomszédban született gyerek, aki nagyon aranyos, azóta szeretnék gyereket:)
De attól még mindig frászt kapok, mikor meghallok egy anyukát gügyögni, akinek semmi más nem lebeg a szeme előtt mint az egyetlen kis csemetéje XD, de most már tudom, hogy vannak, normális anyukák is, akik nem bolondulnak meg a gyerekszülés hatására(->szomszéd).
A kérdést egyébként azért tettem fel, mert bár tudom, hogy szeretnék gyereket, az a mély vágyódás nincs meg bennem, ami sok nőben megvan.
Elvagyok a gyerekekkel, de pár óra után fárasztanak, valószínű, hogy felnagyítva látom a velük járó "nyűgöt".
A pelenkázást nem bírja a gyomrom, bár valószínű, hogy saját gyerekkel ez más, mint egy idegennel.
Ezért érdekel, hogy ez automatikusan megváltozik egy idő után és a szív is beszáll az ész mellé?
Vagy a terhesség alatt termelődő hormonok elintézik akkor is, ha előtte valaki nem volt annyira rákattanva a gyerekekre? (nem, nem a pedofilokra gondolok :))
én sokáig nem akartam gyereket, de 3 és fél éve megszületett a keresztfiam.és utána kezdtem el gondolkozni, h. nem is olyan rossz ez.
26 éves vagyok és 2 hónapos most a picurom.
imádom...., de nagyon sok minden változás állt be, amit még most is nehezen viselek.
én például napi 10-12órát dolgoztam, kondi terem, szolárium...stb...
most ezt nem tehetem meg, és folyamatosan korlátokba ütközök. persze ebbe az is bele tartozik, h. városból falura költöztem....
27 éves koromig rosszul voltam a gondolattól is hogy gyerekem legyen, meg maga a gyerekektől is rosszul voltam. Aztán véletlen jött a lányom és nem volt kérdés, hogy akarom őt. Azóta született másik lányunk is és évvégére tervezünk még egyet. A kollégáim ki vannak a akadva rajtam, mert ismerték az előző hozzáállásom :)
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!