Csak nekem nincsenek problémáim kamasz létemre?
Valahogyan ki kell tűnni a tömegből, és a középpontban maradni, ha már más (extrém divat, érvágás, stb.) nem segít. Ennyi. Nem a tinik élete a problémás, hanem az agyuk. Beképzelnek, elvárnak sokmindent, annak ellenére, hogy viszonylag kellemes környezetben élnek. Csak mert ha nekem nincs ájfonom, mint az osztálytársamnak, akkor leugrom a harmadikról. Mert olyan sincs, hogy a tinik nincsenek jól tartva, mikor mindegyiknél okosabb a telefonja... És jöhet a lepontozás. :)
Irigységből, vagy elismertség hiányából eredhet ilyesfajta probléma. Az én meglátásom szerint.
Ja, és még a tinis oltások megelőzése végett:
Sokatoknak halvány lila fogalma sincs még arról, milyen problémák várnak rátok, melyeket meg kell majd oldani (példának hozom a három fő dolgot: anyagi háttér-, jó lakhatási feltételek-, és optimális családi közérzet MEGTARTÁSA, nem pedig megteremtése). Szóval mielőtt a zsebpénz, a szórakozás, és az első epilálási problémátok mellett még felhozná valaki azt a problémát, hogy neki most nagyon fáj, mert kigúnyolták az isklában, az ezekbe gondoljon bele.
Tisztelet mindazon kivételnek, aki már sikeresen belefejelt az élet kihívásaiba (akár akarattal, akár akaratlanul).
Drága utolsó.
Arról is a "tini agya" tehet, ha az egyik szülője alkoholista, vagy ha verik, vagy ha semmi pénz nincs otthon, ezért neki is dolgoznia kell 12 éves korától, vagy ha megbénult, vagy ha beteg, vagy ha a neve miatt a többiek kiközösítik, vagy ha azért, mert nem drága cuccokban jár, nem olyan családból származik, ha olyan helyen lakik, akkor a többiek kiközösítik?!
Ha egy tini agya "problémás", akkor a szülőké is az.
Jó, az utolsó mondatom persze nem mindenesetben helytálló, vegyük csak példába a 13 című filmet...
És nem a tinédzsereket védem, ugyanis sok mindenben ők is hibásak, de elvégre a szülők a "felnőttek".
Pozitív beállítottságú vagy. Gondolom nem idegeskedsz olyan dolgokon amin úgy sem tudnál változtatni, ha tényleges gondod van akkor nyafogás helyett megoldod stb..
A tényleges kérdésre a válasz, nem, valószínűleg rajtad kívül is vannak ilyen beállítottságú emberek.
piriiiii
Hozzá is tettem, hogy kivétel az, akinek tényleg ilyesfajta komoly problémája van (benne foglaltatik utolsó mondatomban), ezzel egyet is értek. Csak nem tértem ki minden eshetőségre, és egy kalap alá raktam 'az élet megfejelésével'. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!