Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csúnya kisbaba! Nem tudok úgy...

Csúnya kisbaba! Nem tudok úgy viszonyulni egy csúnya babához, mint egy széphez. (a többi lent) Te éreztél már ilyet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Rokoni körömben van egy sajnos elég csúnya kisbaba (1 éves). Tudom, hogy nagyon nem szép dolog ilyet mondani, de így érzem. Alapjában véve nagyon szeretem a gyerekeket, az utcán is szoktam figyelgetni őket és meg is jegyzem az éppen velem lévőnek, hogy milyen szép az a gyerek. Ha ismerősök, barátok gyerekeivel találkozom, akkor sosem fukarkodom a dícsérettel, mindig megjegyzem, hogy milyen szép, milyen aranyos, stb. és persze a gyerekhez is beszélek, becézgetem, szívesen veszem ölbe stb. De a fent említett babánál egyszerűen képtelen vagyok így viselkedni, csak mosolygok és ennyi. Nem jön az inger, hogy megsimogassam, kézbe vegyem vagy ilyesmi. Bűntudatot érzek emiatt, mert ő nem tehet semmiről.

Igazából az lenne a kérdésem, hogy más is érez vagy érzett-e már így?

Köszönöm.

2013. aug. 5. 11:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2013. aug. 5. 12:04
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Unokahúgom kétéves koráig ronda volt, mint a bűn. Most kilenc, és nem lett egy szépség, de teljesen átlagos, helyes kislány. Mellé okos, udvarias és gondoskodó (kisebb tesói vannak). Ne írd még le a picit. :)
2013. aug. 5. 13:44
 13/17 A kérdező kommentje:

Azért írtam ki ezt a kérdést, mert zavar engem, hogy így érzek és csak bízni tudok benne, hogy ez változni fog.

A baba személyisége vagy inkább viselkedése is furcsa nekem: leteszed és ott marad típus. Nem annyira aktív és érdeklődő, mint más ilyen korú gyerekek, a tekintetén is meglátszik ez, olyan kis bamba. Lehet, hogy ezt azért érzem, mert eddig ilyen típusú gyerekkel nem találkoztam, pedig láttam már párat. De csak lehet benne valami, hogy ez az első pillanattól feltűnt.

2013. aug. 5. 14:08
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet, hogy valami más baj is van vele? Mármint, agyilag...
2013. aug. 5. 14:13
 15/17 anonim ***** válasza:
68%
A furcsa viselkedésére az is magyarázat lehet, hogy mivel nem felel meg a szépségideálnak, az emberek, mint ahogy te is, másként viszonyulnak hozzá, kevesebb mosolyt és szeretetet kap az emberektől. Egyébkén ez szerintem a társadalom hibája is, hogy egyfajta diszkrimináció éri őket, és ennek akár komoly következményei is lehetnek később. Tipikus, hogy például a filmekben is a gonoszt egy rossz arcú színész játssza. És tapasztalatom szerint az életben is a kevésbé vonzó külsővel rendelkező emberek között arányában több, aki rossz útra téved. Próbáljunk meg a kevésbé szép gyerekekkel is kedvesek lenni!
2013. aug. 5. 15:14
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
9-nek: nem épp a kérdező nyafog arról, hogy nem szívesen közeledik a csúnya babához? Te nagyon eltájoltad magad szerintem. De rendben, intézzük el annyival, hogy nem kell hozzányúlni, úgyis csúnya! Idióta vagy!!
2013. aug. 5. 15:36
 17/17 anonim ***** válasza:
68%
Abban szerintem, hogy ilyen 'leteszed és ott marad' típus a baba, jócskán benne lehet az a passzivitás, amit a felnőttektől tapasztal, többek közt a kérdezőtől is. Miért közeledne a pici, ha senkitől, vagy csak nagyon kevesektől látja, hogy ezt teszi? Gondolkodjatok már!
2013. aug. 5. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!