Miért reagálnak az emberek ilyen primitíven/agresszívan arra, hogy felboncolják őket haláluk után, vagy miért hurrogják le azt aki fel akarja ajánlani a szerveit, vagy a testét kutatási célra?
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom, és a média is azt nyomatja, hogy mennyi adakozó ember van és hány pl. kisgyereket tudtak megmenteni, mert egyre több ember ajánlja fel a szervét. Ezt az oldalt meg ne vedd alapul. Valamiért divat lett mindent fikázni és csak azért is ellentmondani a kérdezőnek, kötözködni és sértegetni.
Szerintem is nemes gesztus, a boncolással sincs különösebb bajom. Bár nálam a halál sem tabu téma, hisz elvégre egyszer mindenkit elér. Mondjuk pár éve én is majdnem meghaltam, lehet ezért kezelem ilyen könnyedén. Viszont azt is el kell fogadnunk, hogy vannak konzervatívabb emberek, akik nagyban kerülik a témát.
Amúgy csak kíváncsiság, hogy kérdező te szervdonor vagy? :) Én nem tudom, hogy tennék, ha dönteni kéne. Egyrészt persze már nincs szüksége egy halott embernek a szerveire, másrészt viszont úgy van vele az ember, hogy az is a része.
Ha jól tudom ha nem nyilatkozol hogy halálod után ne vegyék ki a szerveidet akkor automatikusan donor leszel.
A legtöbb ember dögöljön meg a szomszéd tehene is elvett valja.
A másik pedig a kutatási cél erről azért meg van a véleményem mert ha van egy gyógyíthatatlan rákos beteg a tudta nélkűl akár vissza is élhetnek hisz így is úgy ís meghal akkor már simán lehet patkánynak használni és ezt lehet elkerülni azzal ha nem engeded a boncolást.
A bizalmatlanság az orvosok hozzá állása miatt van eleven a hálapénz mint olyan , vagy a gyógyszergyárak trűkős támogatásai miatt az emberek nem bíznak az orvosok tisztességes hozzá állásában félnek hogy vissza élnek amúgy is kiszolgáltatott helyzetükkel.
Te még nem láttál boncolást én biztos vagyok benne. A szerv felajánlás jó annak aki kapja aki adja az meg valamilyen formában legalábbis egy része tovább él. Viszont csak úgy szétrancsírozzanak azt nem értem miért kell és a korházak meg miért ragaszkodnak ennyire hozzá.
Pl ha valaki autobalaesetben hal meg akkor már nem mindegy hogy a szíve állt le vagy másmije sérült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!