A rendőrkutyák képzése során agresszívan is bánnak a kutyákkal?
Abban biztos lehetsz, hogy terhelik, hogy hogyan és milyen módon, és hogy ez általános-e azt sajnos nem tudom.
A félősségében tudok tanácsot adni: a legrosszabb, amit tehetsz, ha ráerőlteted magad. A félős kutyákhoz finoman, óvatosan szabad közelíteni, nem lecsapni rá. Az oké, hogy odaülsz a ketrecéhez, de ne akard őt egyből simogatni. Neki erre még nincs szüksége. Vidd el sétálni, az is nagyon jó, de ne akarjátok a szeretetetekkel elhalmozni, főleg ne erőltetni, mert azzal csak rosszat tesztek. Szépen, türelmesen közeledjetek.
8 hónaposan még semmit nem csinálnak vele sehol. Gondolom, aki tenyésztette, az ad le rendőrségnek kutyákat, és ez a példány a gyenge idegrendszere miatt nem volt erre megfelelő.A tenyésztőnél viszont elképzelhető, hogy a maga módján próbálta a kutyát "nevelni", így még rontott is a helyzeten.
Viszont, ha telepőrzésre vitték oda a kutyát, nem ajánlatos mindenkivel bratyiznia. Pár embert ismerjen, szeressen meg, aki foglalkozna vele. Másokkal szemben közömbösnek kellene nevelni.Fiatal még, lehet rajta alakítani, mire eléri a másfél-két éves kort.
Egyszer Dunakeszin saját szememmel láttam ilyen kiképzést.Kivitték egy nagy füves területre a kutyákat és előbb elengedték őket,hogy szájkosárral bár,de szabadon mozoghassanak.
Röhej volt,mikor egyik rendőr odaüvöltötte a másiknak,hogy "Nem tudod,hogy hívják azt a dögöt,amit kihoztam?".Akkor alig hittünk a fülünknek,de jót röhögtünk rajta.
Bántani nem bántották őket.
A tenyésztő és/vagy az előző gazda rontotta el a kutyát. Gondolom 0 szocializáció és nevelés jobb esetben...rosszabb esetben fizikai bántalmazás is volt :(
Félős kutyára nem szabadott volna így lecsapni!
Én vagy a ketrec előtt, ketrecben való ücsörgést és a napi kaja apránkénti adagolását választottam volna séta nélkül az első jó pár napban, vagy nyugodtan, de határozottan pórázra raktam volna és irány sétálni.
Nagyon lassan haladjatok a tanításban. Először inkább ne is tanítsátok, csak legyetek vele minél többet, pozitív élményeket tudjon hozzátok társítani.
Idővel biztos oldódni fog, de ehhez sok türelem és idő kell :) Fontos, hogy amikor éppen pánikol-fél, nem szabad hozzá beszélni, odanyúlni, simogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!