Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A rendőrkutyák képzése során...

A rendőrkutyák képzése során agresszívan is bánnak a kutyákkal?

Figyelt kérdés
A telephelyre,ahol a párom dolgozik,nemrég került egy 8 hónapos,fajtatiszta német juhászkutya.Gyönyörű,nagyon intelligens kutya,aki nem vált be rendőrkutyának,így jutott ide őrizni...A probléma csak az,hogy szó szerint halálfélelme van minden embertől.Elég egyetlen mozdulat,egy halk sóhajtás,rögtön lelapul,farkát behúzza,s hatalmasat ugrik/összerezzen.Megfogni,megsimogatni nem lehet,maximum kergetni,mert szabályosan retteg.A párom volt az első(és a dolgozók közül az egyetlen)akinek végül sikerült a kennelben lecsapni rá és megfogni,majd pórázra tette és elvitte sétálni a telephelyen belül.Akkor már hagyta,hogy simogassa,egészen összebarátkoztak.Tegnap este én is elmentem,másfél óráig ültem a kennelben,amíg olyan közel mert jönni,hogy már meg-megszimatolt,megfogni viszont megint csak,,lecsapással"sikerül.Egész este,órákig sétáltunk,rengeteget simogattam,ma pedig már reggel mentem hozzá.Nagyon örült,bár lapul még,de már csóvál,jön oda,páromtól még mindig tart kicsit,engedi,hogy simogassa de nem szívesen.A dolgozók is próbálnak kedveskedni neki,de a világból is inkább kiszalad,minthogy valaki megérintse.Ma rengeteget sétáltam vele,döbbenetesen hamar rájött,hogy nem szabad húznia és hogy mikor mit szeretnék elérni nála-egyszóval hihetetlenül értelmes kutya,s annak nagyon örülök,hogy tőlem már nem fél,sőt,bújik oda simogatásért és jön,ha hívom...Viszont a tényen nem változatat,hogy ez a kutya össze van törve!!8 hós kölyök még és ennyire fél,ennyire bizalmatlan-kérdem én,hogy bánnak a kiképzendő rendőrkutyákkal?Megverik?Fojtóra teszik?Nem értem,hogyan mehetett tönkre ennyire egy fiatal kutya kiképzők"kezében.Aki kicsit ismerős ebben a témakörben,szívesen meghallgatnám a tanácsát,tapasztalatát!
2013. máj. 21. 14:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
értsétek már meg, hogy a kutya nem elrontva lett. Én is dolgoztam ilyen helyen, és a kutyák nincsenek bántva, sőttt. A kölykökre nagyon kell vigyázni. A kiskutya mindig csak pozitiv dolgokat kaphat. De van néha olyan is, mint amit a kérdező irt, egyszerűen gyenge az idegrendszere. ne nevezzük már rendőrkutyának. Ráadásul náluk a kötődés a legfontosabb, a vezetőjének ismernie kell a kutya minden rezdülését, hiszen az életét bizza rá. és ez erőszakkal nem megy.
2013. máj. 21. 22:22
 12/20 anonim ***** válasza:
De ki mondta, hogy megvásárolták? Valószínűleg csak annyi volt, hogy nem ment át a teszten és a gazdája ezt rögtön kiterjesztette valami többre, mert az milyen menő a németjuhászoknál. Sok ilyen "elajándékozott rendőrkutyáról" hallottam már aztán ki tudja honnan jöttek valójában.
2013. máj. 21. 22:31
 13/20 anonim ***** válasza:

Ilyen helyen nincsenek még korlátozva sem a kutyák (nem baj ha ugrál, húz....) nagyon vigyáznak, hogy az ember még kezet se emeljen rájuk, nehogy a későbbiekben egy ilyen mozdulattól megijedjenek viszont olyan stabil idegrendszerrel kell, hogy rendelkezzenek ami ennek a kutyának nincs. A képzés során olyan teszteken kell átmenniük amik simán "megtörik" azokat akik nem alkalmasak rá. Sőt, ha valakivel ki akarnak szúrni akkor nincs az a kutya ami mindent kibír, igaz főleg külföldi nepper üzleteken szokott előfordulni, de előfordul, hogy direkt túlhúznak egy-egy kutyát, úgy hogy az addig teljesen stabil kutya összeroppan a feladat súlya alatt.

Van személyes tapasztalatom egy amúgy közel tökéletesnek mondható kutyával (legalábbis kölyökként az volt) akivel szemben túl nagy elvárásokat támasztottak és egyszerűen besokkalt és így erre a pályára alkalmatlanná vált.

3 havi "terápiás" (nem tükör, nem cerbi..., hanem szakirányú önbizalomépítés egy tapasztalt kiképző kezében) képzés után rá sem lehet ismerni: komolyabb sportkutyának egy haladóbb szemléletű (aki nem szögessel rángatja kizárólag éjjel-nappal) gazda mellé tökéletes és ígéretes növendék.

2013. máj. 21. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:

ma 22:13

A kérdésben is benne van, hogy nem vált be. Eleve nem is lett belőle "rendőrkutya". 8 hónaposan valószínűleg a tenyésztője eleve kiselejtezte.

Egyre több ma már a befogott,talált mali-nj mix is. Köszönhető annak, hogy "gyártják" őket éles munkára eladni. Amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak, általában 8 hónap-1 év között, azokat szépen szélnek eresztik.

2013. máj. 22. 00:01
 15/20 Szilvi & Argos ***** válasza:
68%
Szerintem se rendőrkutya...tuti, hogy a "kedves tenyésztő" nulla szocializáció és nevelés után pénzt remélt, ezért elvitte a rendőrséghez eladásra...nem jött be, és azonnal szabadult a kutyától :(
2013. máj. 22. 14:06
 16/20 anonim ***** válasza:
ugy látom Szilvi te sem érted. Még az üzlet közelében sem volt ez a kutya. És ilyen bármelyik tenyészetben előfordul.
2013. máj. 22. 18:09
 17/20 Szilvi & Argos ***** válasza:

A kérdező ezt írta: "aki nem vált be rendőrkutyának"

Akkor ha az üzletig sem jutott, miért írta volna ezt a kérdező??

2013. máj. 22. 20:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem azért mert neki azt mondták!
2013. máj. 22. 20:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

ma 20:38

Talán azért, mert a tenyésztő pontosan tisztában van a követelményekkel, így nem is próbálkozott a leadással.A kérdező meg nem biztos, hogy tisztában van az ilyen dolgokkal.

2013. máj. 22. 20:54
 20/20 Szilvi & Argos ***** válasza:
Az lehet...:)
2013. máj. 22. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!