Mit tegyek a 2hete ide került kiskutyával ha agresszívan viselkedik?
Figyelt kérdés
Olyan 2-3hónapos kiskutya lehet 2hete van itt 2 másik kutya társaságában akik már elég régen velünk élnek. A kölyök nagyon jól kijön az idősebb kutyákkal velük így együtt egyáltalán nincs gond. Amikor idekerült sokáig félt az emberektől és nem is mert előjönni a búvó helyéről. Most hívásra elő elő jön de ha meglát minket egyből elkezd ugatni, emellett hevesen szaglászik (érdeklődik). Már megengedi hogy megsímogassuk de akkor is behúzza a farkát a fejét szinte a lábaközé temeti. Állítólag mielőtt idekerült a tenyésztő a szülőkkel és 4kistestvérével együtt volt egy karánban. (gondolom nemfoglalkoztak túl sokat velük) Mindenkit megukat a családban. Próbálok vele több időt eltölteni hogy valahogy elnyerjem a bizalmát de eddig még nem nagyon hozta meg az eredményét. Kaphatnék néhány tippet hogyan érhetném el hogy bízzon az emberekben, ne féljen és ugasson meg morogjon ránk a közelünkben?2013. jan. 12. 13:11
1/5 anonim válasza:
Szerintem ez a kutyus cseppet sem agreszív, hanem rettenetesen fél ezt jelzi a lehajtott fej és a behúzott farok. Én nem nevezném tenyésztőnek azt akitől elhoztad. Egy tenyésztő foglalkozik az állataival és megfelelően szocializálja őket, úgy gondolom ennél a kölyöknél ez nem történt meg. Sőt úgy gondolom hogy negatív élményeket társít az emberekhez, el tudom képzelni hogy bántották. Ne erőltessétek a közeledést engedlyétek hogy a saját tempójában közeledjen felétek, időigényes dolog de szerintem megéri. Ha azt látja, érzi hogy nem fenyegeti veszély, és hogy a másik kutyáitok örömmel vannak veletek ő is oda fog menni hozátok. Legyen nállatok mindig juti falat ha magától közeledik, vagy ha hívásra odamegy adjatok neki,ez kellemes élmény számára pozitív megerősítése annak hogy jó dolog veletek lenni.
2/5 anonim válasza:
Ez félelem, esetleg félelmi agresszió. Az egyetlen jó módszer, amit tudok tanácsolni, hogy vigyétek be a lakásba! Egyébként is ott a helye legalább fél éves koráig! Legyen mindig veletek, de ne ti közeledjetek felé. Hagyjátok, hogy ő kezdjen el nyitni, az ő tempójában történjen minden. Ha Csak a kertben van, ahol legfeljebb is 3-4 órát töltötök vele, az édes kevés. Neki arra van szüksége, hogy szinte egész nap körülötte legyetek, kialakulhasson a kötődés és kommunikálhasson veletek. Még segít, ha az egyik idősebb kutyátokat is beviszitek olykor, az oldja a kölök félelmét.
3/5 anonim válasza:
Kutyasulit ajánlom nagyon! Ha normális sulit választasz, akkor terápiázni fogják a kölyköt, ami által sokkal hamarabb és biztosabb megoldás lenne, mint ha csak otthon próbáljátok kezelni ezt a problémát.
4/5 A kérdező kommentje:
Igazából nem csak 3-4 órát vagyok/vagyunk vele.. többet. sajnos a lakásba nem vihetem be :/ de nem eröltettük azzal hogy oda mentünk hozzá erőszakosan én legalábbis mindig megvártam hogy oda jöjjön. adok neki olyankor jutalom falatot. satöbbi... köszönöm a válaszokat. ígérem türelmesek leszünk vele és remélem előbb utóbb rájön hogy semmi rosszat nem akarunk neki (:
2013. jan. 12. 20:35
5/5 anonim válasza:
Az jó ,ha leülsz a földre és nem is figelsz rá. Érdemes ilyenkor kajálni közben. Ha odajön akkor rakj magad mellé egy kis kaját neki és várd h elvege. Amikor elveszi akkor dicsérd meg kedvesen, de ne nézz rá. Ezt csináld párszor, aztán próbáld ki h a kinyújott kezedből elveszi e. Ha ez megy akkor ne nyújtsd ki a kezed és úgy vegye el. Ne akard se simogatni, se lefogni. Ha magától kaja nélkül odajön akkor nyújtsd felé lassan a kezed és hagyd h ő simogattassa meg magát. Ne a fejénél nyúlj hozzá hanem az oldalánál. Ne állj/ülj vele szembe, hanem oldalt állj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!