Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elfogadod azt amikor ok...

Elfogadod azt amikor ok nélkül kötnek beléd és később az idegességre hivatkozva kérnek bocsánatot?

Figyelt kérdés

Gondolom mindenkivel előfordult már,hogy családtag,rokon,barát egy teljesen normális kérdés/cselekedet miatt kiakadt.

Nekem általában mindig arra hivatkoznak,hogy ideges volt emiatt, meg amiatt, és ezért.

Engem ezek nem érdekelnek, mert én például idegességemben is tudom,hogy miért veszekszem valakivel és tudatosan teszem, ezért soha nem is kérek bocsánatot mert az úgysem lenne őszinte és úgy gondolom,hogy mások is így vannak ezzel csak ők talán bocsánatot kérnek, de nem gondolják komolyan.Annak pedig semmi értelme, főleg amikor egy nap 5x köt belém és 5x kér bocsánatot, az már annyira hiteltelen.

Ti,hogy vagytok ezzel az "Ideges voltam, bocs" dologgal?

(Egyébként a kérdésben leírtak jelenleg éppen nem aktuálisak nálam, csak eszembe jutott, és kíváncsi vagyok mások hogy állnak ezzel)

2013. júl. 14. 10:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Van ilyen ismerősöm. Elég sűrűn megsérti a körülötte lévő embereket, olyanokat is, akiknek rengeteget köszönhet, olyanokat is, akik semmi okot nem adnak a sértegetésre. Ilyenkor mindig bocsánatot kér utólag, de erre is igaz, hogy megbocsátani lehet, de elfelejteni? Persze csodálkozik, hogy a sűrű kirohanási miatt nem kezeljük őt felnőtt értelmes emberként, a segítséget pedig elutasítja, legyen az akár pszichológus, akár prosti (igen, szerintünk elsősorban a kielégületlenség az oka).
2013. júl. 14. 12:33
 12/13 anonim ***** válasza:
Van ilyen ismerősöm is. Mindenkit hibáztat maga körül, mindenkit megsért, az emberek egyszerűen elkerülik, mert annyira nem jó vele. Bárkin kitölti a mérgét, azokon is, akik segítenek rajta. Beismeri, hogy baj van vele, viszont azért nem tesz semmit, hogy megváltozzon, csak beszélni tud róla. De szerintem az ilyenek ritkán változnak.
2013. júl. 14. 13:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Már az is valami, ha utólag tudatos lesz arra a tudatvesztésnek is tekinthető állapotra, amikor sík ideg lett, és igazán nem volt magánál. Az már csak idő kérdése, hogy mikor lesz nagyon fontos neki, hogy inkább először legyen tudatos, aztán hagyja a haragot anélkül át-átszaladni magán, hogy az irányítást átadná neki. Azt be kell vallani, eléggé mesternek kell lenni önismeretből, hogy ennek köze se legyen elfojtáshoz! Hosszabb távon tehát még az is értelmesebb, ha újra és újra szívből végigmentek a bocsánatkérős-megbocsátós procedúrákon, mert ebből még lehet újabb fejlődési lépcsőfok.
2013. júl. 14. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!