Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak még lovagias férfiak?

Vannak még lovagias férfiak?

Figyelt kérdés

Akik társaságban figyelnek, nem elmélyülten diskurálnak, s ha emelni-cipelni kell, akkor ugranak, és nem hagyják, hogy a nők megszakadjanak???

Akik előre engednek az ajtón, akik előre köszönnek, akik nem terpeszkednek a metró ülésein álló nők jelenlétében, akik felállnak, hogy üdvözöljenek, ha belépsz valahová, nem pedig csak odalöknek egy helót?

Tényleg kihaltak a grál lovagok? Tényleg átadta a helyét az udvariasság a bunkóságnak? Ugye nem...?

:/

2013. jún. 17. 16:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy vannak, de sajnos én ritkán futok össze velük. Magyarországon ráadásul valahogy mintha kevésbé lenne szokás a "lovagiasság", mint külföldön. Csak egy példa: Londonban voltunk kint a testvéremmel, sok időre mentünk és hatalmas bőröndjeink voltak. Ahogy utaztunk a reptéri buszhoz több metróval, szinte egy lépcsőn sem kellett nekünk felcipelni a bőröndöt. Nagyon segítőkészek voltak az ottani férfiak, rögtön segítettek nekünk. Nemrégen itthonról vonatoztunk külföldre, hasonlóan nehéz bőröndökkel. Mindenki fapofával vágtatott el mellettünk, hiába látták, hogy alig bírunk el a bőröndökkel. :C

Ez csak egy tapasztalat a sokból, de valamiért nagyon megragadt bennem ez a különbség.

24/l

2013. jún. 18. 11:06
 12/19 A kérdező kommentje:

Jelentem: VAN igény a lovagias férfiakra!!! :)

Kifejezetten rosszul érint nőként, hogy társaságban egyszerre 5 nő (!) ugrik fel, hogy segítsen felemelni valamit, míg a férfiak tovább ülnek és dumálnak... Ez friss élmény, ezért írtam ki a kérdést...

Az is nagyon rosszul esik, hogy mikor metróra szállok, a férfiak mind előre nyomulnak, úgy sietnek felszállni, hogy majd félrelöknek...

Az is rosszul esik, hogy megyünk fel társaságban sok emeletnyi lépcsőn, én cipelek, alig pihegek, s mellettem a férfiak jókedvűen cseverészve mennek felfelé...

Volt idő, amikor az urak még leterítették a felöltőjüket a sárba a hölgyek elé, hogy száraz lábbal átkelhessenek... Na nem akarnám, hogy bárki összesározza a kabátját miattam, de legalább úgy érezhetném, hogy nő vagyok... Most meg??? Egy lényegtelen senki a sok közül... :/

2013. jún. 18. 21:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek az ő nevükben is, de sajnos látod, bunkók mindenhol vannak. :(
2013. jún. 19. 08:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Ahogy vki írta az első oldalon, azért nincs már sok ilyen férfi, mert a legtöbb nőnek nincs erre igénye. Ha vki nagyon udvarias és kedves, annak általában esélyt sem adnak, és rögtön a barát kategóriába teszik. A másik meg az,h sztem egyenlőségérét harcoltok ti nők, nem? Németországban a feminizmus és egyenlőség jegyében már pl. nem engedik sehol előre a nőket, mert stb. Akkor meg el kéne dönteni végre,h mit akartok, olyanok lenni, mint a férfiak, vagy nők maradni.
2013. jún. 19. 10:04
 15/19 A kérdező kommentje:

Nők maradni... Nem vagyunk olyanok,mint a férfiak, és nem jó, hogy férfiasodni kell a mai világban.

Az egyenjogúság pedig csak egyen JOGOT jelent. Nem egyformaságot.

2013. jún. 19. 23:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 9. válaszíró :) Ez azért lehet mert manapság megváltozott az értékrend.. Semmivel sem értékelik a lányok ,ha valaki udvarias.. Észre sem veszik.. És ők is eléggé megváltoztak szerintem ,nem tudhatom ,hogy mi volt régen ,de szerintem szörnyű ,hogy manapság az az erény ,hogy ha egy lány el megy buliba és az a fő sztori ,hogy ő mennyire rugott be és ,hogy mekkora poén ,hogy haza kellett vonszolni... Mikor hasonló sztorikat mesélnek nekem , persze nem mondok rá semmit ,de meg van a véleményem. És manapság elég ritkák az olyan lányok akik nem beszélnek csúnyán, nem tudom ti ,hogy vagytok vele ,de engem zavar, és eléggé kiábrándító tud lenni.. És épp ezért van egy-két olyan csaj barátom akivel soha nem tudnám elképzelni ,hogy összejöjjek. És még sorolhatnám...És igen nagyjából átadta az udvariasság a bunkóságnak a helyét.. De azért becsülendő ,hogy vannak akik értékelik és épp ezért nem vagy egy senki a sok közül :)
2013. jún. 20. 12:22
 17/19 A kérdező kommentje:

Igazad van, megváltozott az értékrend, s megváltoztak a nők is, a férfiak is.

Amikor felugrik 5 nő, hogy megemeljen valamit, a férfiak meg nyugodtan ülnek a sejhajukon, az egyrészt szégyen a férfiakra nézve, másrészt meg azért ha elkapkodjuk előlük a férfinak való teendőket a túlbuzgóságunkkal, akkor ők minek strapálják magukat... :(

Szomorú ez.

2013. jún. 22. 13:52
 18/19 A kérdező kommentje:
Ja és: Te még fiatal vagy, s csak a lerészegedő csajszikat látod tömegével. Én anyukád lehetnék, és amikor én voltam ennyi, én is úgy láttam, hogy mindenki ilyen. De azért kezdtem megtalálni azokat az embereket, akik igényesebbek, intelligensebbek, nem sodródnak az árral. És ahogy telik az idő, már nem is találkozom olyanokkal, akik csak lerészegedni tudnak stb, egyszerűen kialakul az, hogy kikkel barátkozol, meglesznek a köreid. Hidd el, a mai 17 évesek közt is meg lehet találni azokat, akik tartják magukat, és nem csúsznak le...
2013. jún. 22. 13:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Meglehet, de pont az a legnehezebb része :)
2013. jún. 24. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!