Vannak még lovagias férfiak?
Akik társaságban figyelnek, nem elmélyülten diskurálnak, s ha emelni-cipelni kell, akkor ugranak, és nem hagyják, hogy a nők megszakadjanak???
Akik előre engednek az ajtón, akik előre köszönnek, akik nem terpeszkednek a metró ülésein álló nők jelenlétében, akik felállnak, hogy üdvözöljenek, ha belépsz valahová, nem pedig csak odalöknek egy helót?
Tényleg kihaltak a grál lovagok? Tényleg átadta a helyét az udvariasság a bunkóságnak? Ugye nem...?
:/
Biztos vagyok benne, hogy vannak, de sajnos én ritkán futok össze velük. Magyarországon ráadásul valahogy mintha kevésbé lenne szokás a "lovagiasság", mint külföldön. Csak egy példa: Londonban voltunk kint a testvéremmel, sok időre mentünk és hatalmas bőröndjeink voltak. Ahogy utaztunk a reptéri buszhoz több metróval, szinte egy lépcsőn sem kellett nekünk felcipelni a bőröndöt. Nagyon segítőkészek voltak az ottani férfiak, rögtön segítettek nekünk. Nemrégen itthonról vonatoztunk külföldre, hasonlóan nehéz bőröndökkel. Mindenki fapofával vágtatott el mellettünk, hiába látták, hogy alig bírunk el a bőröndökkel. :C
Ez csak egy tapasztalat a sokból, de valamiért nagyon megragadt bennem ez a különbség.
24/l
Jelentem: VAN igény a lovagias férfiakra!!! :)
Kifejezetten rosszul érint nőként, hogy társaságban egyszerre 5 nő (!) ugrik fel, hogy segítsen felemelni valamit, míg a férfiak tovább ülnek és dumálnak... Ez friss élmény, ezért írtam ki a kérdést...
Az is nagyon rosszul esik, hogy mikor metróra szállok, a férfiak mind előre nyomulnak, úgy sietnek felszállni, hogy majd félrelöknek...
Az is rosszul esik, hogy megyünk fel társaságban sok emeletnyi lépcsőn, én cipelek, alig pihegek, s mellettem a férfiak jókedvűen cseverészve mennek felfelé...
Volt idő, amikor az urak még leterítették a felöltőjüket a sárba a hölgyek elé, hogy száraz lábbal átkelhessenek... Na nem akarnám, hogy bárki összesározza a kabátját miattam, de legalább úgy érezhetném, hogy nő vagyok... Most meg??? Egy lényegtelen senki a sok közül... :/
Nők maradni... Nem vagyunk olyanok,mint a férfiak, és nem jó, hogy férfiasodni kell a mai világban.
Az egyenjogúság pedig csak egyen JOGOT jelent. Nem egyformaságot.
Igazad van, megváltozott az értékrend, s megváltoztak a nők is, a férfiak is.
Amikor felugrik 5 nő, hogy megemeljen valamit, a férfiak meg nyugodtan ülnek a sejhajukon, az egyrészt szégyen a férfiakra nézve, másrészt meg azért ha elkapkodjuk előlük a férfinak való teendőket a túlbuzgóságunkkal, akkor ők minek strapálják magukat... :(
Szomorú ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!