Vannak még lovagias férfiak?
Akik társaságban figyelnek, nem elmélyülten diskurálnak, s ha emelni-cipelni kell, akkor ugranak, és nem hagyják, hogy a nők megszakadjanak???
Akik előre engednek az ajtón, akik előre köszönnek, akik nem terpeszkednek a metró ülésein álló nők jelenlétében, akik felállnak, hogy üdvözöljenek, ha belépsz valahová, nem pedig csak odalöknek egy helót?
Tényleg kihaltak a grál lovagok? Tényleg átadta a helyét az udvariasság a bunkóságnak? Ugye nem...?
:/
1. 80 alatti korosztályban is.
2. Magyarországon-> szerintem minden megyében található elvétve néhány, valahol a várromoknál bujkálhatnak ;))
3. Odafigyel másokra, a környezetére. Segítkezik ahol tud. (nyilván a lovagiasról mindenkinek a középkori lovagi ideál jut eszébe, azonban mi legyünk csak 21. századiak) Ez társaságra is vonatkozik.
4. Mitől nem lesz az? 3. pontnak a gyökeres ellentéte. (Nem minden fekete és fehér így nyilván nem lovagias, akire nem érvényes a 3. pont, de attól még nem biztos, hogy egy bunkó paraszt)
Vannak. A vasúti aluljáróban, amikor van rá alkalmam, mindig átveszem az idősebb/fiatalabb hölgyek csomagjait és le/felviszem a lépcsőn. Mindenkihez van 1-2 jó szavam, szívesen társalgok idegenekkel, könnyen észreveszem, ha valaki szomorú és megpróbálok valahogy segíteni rajta. Hiszem, hogy ha én segítek másoknak, udvarias vagyok másokkal, akkor még meg lehet menteni és tovább lehet vinni a lovagiasságok a XXI. század következő évtizedeire is.
Csak néha ezek a "grál lovagok" iszonyatosan magányosnak érzik magukat, mivel arra gondolnak, hogy sosem találnák rá arra a nőre, aki viszonozza a kedvességet, az udvariasságot, aki vágyik a romantikára: egy piknikre a parkban, egy bicajtúrára a tópartra vagy csak egy kis sétára decemberben a hóesésben.
23F
#7-es vagyok:
Talán nevelés is, de leginkább hozzáállás kérdése. Viszont erre nem lehet egyértelmű választ adni, egyszerűen ilyen vagyok, így élek, így tartom normálisnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!