Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen messze vannak a fiatalo...

Milyen messze vannak a fiatalok az antik embereszménytől, ahol szégyenletes volt a kövér ember, de már mai a tizenévesek is lusták, kövérek, tesznyék. A jövő gyógyszeripari ügyfelei. Mitől lennének képesek a változásra?

Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 21:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%
Régen a telt nők voltak a nőideál. Kérdező, idióta vagy.
2013. jún. 16. 02:41
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat. Szándékosan voltam provokáló és nem kívánom elföldelni magam. Nem a beteg emberekről beszéltem és nem a történelmi nőideálokról,csak tegnap az általános iskolai ballagáson-mint szülő-olyan tizenéves testeket láttam,ami egyrészt látványra is szörnyű,másrészt gyalázatosnak tartom a szülői nemtörődömséget. Kövér gyerekeknek kövér szülők adták át a virágot. Az antik világban a test elhanyagolása közmegvetés tárgya volt.Eltelt 2000 év? És?Többezer éves eszmék,filozófiák,alaptételek képezik tanulmányaink alapjait,a

test ápolása miért nem?A napi testedzés távol tartja a lustaságot,de a lényeg,kinek mire van igénye?

2013. jún. 16. 10:26
 13/20 anonim válasza:
85%

Teljesen igazad van, kérdező.

Amúgy szerintem sok emberben meg lenne a vágy, hogy sportoljon, csak a mai életvitel mellett ez nem annyira megoldható, mint 2000 éve. Ma az emberek a napi x óra munka után hazaesnek, főznek, takarítanak, gyereket nevelnek, stb., és egyszerűen se idő se energia - se pénz - nem marad arra, hogy megadják magunak az egészséges testmozgást. Régen kint dolgoztak a földeken, a szabad ég alatt. Ma meg 8-10 órát lehúzol egy szobában, a számítógép előtt görnyedve.

Futni nem lehet mindenhol, oda el kell utazni. Az úszáshoz detto - de oda még egy rakás pénzt is ki kell fizetni. Konditerem - rakás pénz...

Azzal teljesen egyetértek, hogy a fiatalok lusták. 10 kövér tiniből 9 nem azért nem látja a nagylábujját, mert hormonproblémás. Ezt a saját húgomon látom :) És sajnos ez ellen nagyon nincs mit tenni, ezt a szülők tudják leginkább befolyásolni. Eljáratni a gyereket edzésekre, akkor is, ha kínlódik meg szenved. Heti egy-két úszást mindenki túlél. Én is jártam, nem szerettem, de most már hálás vagyok érte.

Csak ugye ismét visszatértünk a nincs pénz - nincs idő problémához. Sőt, ma már ugya a nagyszülőkre se nagyon lehet hagyni, hogy elvigyék-hozzák a gyerkőcöt, mert ők még nagyban dolgoznak, nem mennek nyugdíjba 50-55 évesen... ördögi kör :(

2013. jún. 16. 21:33
 14/20 anonim ***** válasza:

"Kövér gyerekeknek kövér szülők adták át a virágot."

Mert az a fajta kövérség ami nem betegség miatt alakult ki az halmozódik a családokban mivel a gyerek a szülők étkezési szokásait is átveszi (plusz sokszor úgy tukmálják a gyerekre a sok kaját mondván "alig eszik ez a gyerek", és nagyszülőknél is megy az unoka kényeztetése, "csak anya meg ne tudja").

"Mitől lennének képesek a változásra?"

Attól félek legtöbbjük majd csak a kórházban, szívműtét vagy hasonló "nyalánkság" után fog rádöbbenni mekkora hibát követett el, de sokan akkor sem.

2013. jún. 16. 23:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja és mindenkinek aki szerint pénz nélkül nem lehet lefogyni és egészségesebben élni:

Futni akarsz? Az utcák még mindig odakint vannak és ingyenesek. Erősödni akarsz? Saját testsúlyos gyakorlatok (fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás stb.) mindig kéznél vannak. Nem leszel tőlük Schwarzenegger de egy atlétikus testalkatot elérhetsz velük.

2013. jún. 16. 23:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsót kiegészíteném annyival, hogy nem is feltétlenül drágább az egészséges táplálkozás, legalábbis amit az ember elkölt pluszban, azt megspórolja üdítőkön/nassokon, legalábbis én kb ugyan úgy jövök ki:)
2013. jún. 16. 23:17
 17/20 anonim ***** válasza:
78%
aki szegény az csomó krumplit meg tésztát eszik mert az az olcsó, és az nem túl egészséges
2013. jún. 16. 23:39
 18/20 anonim válasza:
45%

Mondom, a futással az a baj, hogy pl. egy lúdtalppal meg gerincferdüléssel futkározol 20 évet a betonon meg az aszfalton, és az izületeidnek annyi. Az otthoni fekvőtámaszozás nagyon jó, de az állóképességed nem nagyon fog nőni tőle. Bár ott van a kerékpár, de az meg évszakfüggő.

Mi nemrég kezdtük el, hogy figyelünk az étrendre, és ha sok zöldséget meg gyümölcsöt eszel, akkor valóban drágább.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy azért dagadtak az emberek, mert mindenki földönfutó, tényleg lehet otthon is mozogni, de lássuk be, hogy az nem olyan hatásos, mint amikor valaki elmegy, kimozdul, és abban a kis időben csak azzal foglalkozik. Otthon eszedbe jut, hogy ki kell mosni, vasalni, jaj, most ezt kéne, azt kéne, és így hamar kimaradoznak az edzések...

Engem speciel az utazás is visszatart, mivel 8 óra munka után nincs kedvem kimászni az uszodába, átöltözni, úszni, visszaöltözni, megszáradni, és este valamikor hazaesni, és utána még a lakást is összevakarni. Főleg télen, latyakban, vagy éppen hófúvásban. Persze akinek van kocsija, annak egyszerűbb.

2013. jún. 16. 23:56
 19/20 anonim válasza:
Amúgy bocsánat, kicsit eltértem már az eredeti tini kövérség témától >.<
2013. jún. 16. 23:57
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
KÖSZÖNÖM A KÉRDÉST! Sok kövér tini (de a középkorúak, idősek pláne) tényleg nagyon kényelmes,még betegség esetén sem hajlandó változtatni a rossz szokásán, és most ne jöjjenek azzal, hogy előbb volt a betegség, és után jöttek a kilók, mert jellemzően ez inkább fordítva van. Még tinikorban hiúbbak,és hamarabb képesek változtatni, de utána elég nekik, ha megtömik magukkal édességgel, felraknak egy "csak a kutyák játszanak csontokkal ..." kezdetű hülyeséget a facebookra, és már ettől "elfáradnak", úgy hogy a mozgásra már nem jut energiájuk.
2013. jún. 21. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!