Jogos, hogy így érzek?
Gyakorati helyemen dolgozom már lassan 1 hónapja. Elvileg könyvelő gyakornokként vettek fel, de amióta dolgozom, nem könyveltem. Van már könyvelői tapasztalatom egy másik, de kisebb könyvelőirodánál. Ezt el is mondtam ennek a könyvelőirodának. Ebben az irodában az a feladatom, hogy "A" mappából "B" mappába raktam az anyagokat. Úgy érzem, hogy annyit ér a munkám, amennyit az elrakott iratok.
Ráadásul heti naplót kell írnom az egyegemnek, hogy azon a héten mit csináltam és elég rossz lenne, ha minden naplóra azt írnám, hogy "most is iratokat pakoltam"
Illetve nem is tudok más irodába menni, mert ezt a helyet is nagyon nagy szerencse miatt kaptam meg, mivel a város ahol élek nem nagy.
Már próbáltam utalásokat tenni arra, hogy szeretnék én is könyvelni, mert ismerem a programot és szeretnék segíteni, de erre csak az volt a válasz, hogy kérdezzem meg a főnököt, vagy hogy már meg van, hogy ki milyen cégeket könyvel. Úgy érzem, mintha nem bíznának meg bennem.
Nem tudom, hogy jogos ahogy érzek vagy csak túlgondolom.

Jogos, ahogy az ő álláspontjuk is.
Beszélj a főnökkel, de ne azt mondd, hogy te márpedig úgy tudsz dolgozni, mint aki ezer éve csinálja, hanem hogy van szabad kapacitásod további feladatokra és szívesen vállalnál több szakmailag is érdekes kihívást

Örülj neki, hogy van helyed.
A naplóval legyél kreatív. Eleve úgy illik kezdeni, hogy megismered a cég működését, stb.
Szerintem teljesen jogos, hogy nem akarják az ügyfeleik ügyeit olyanra bízni, aki csak egy hónapot lesz ott. Dupla munka lenne, mert valakinek úgy is ellenőrizni kéne a munkádat. Nem engedhetik meg maguknak, hogy valaki miatt, akinek kellett gyakorlati hely, és ott van 1 hónapot, bármilyen kellemetlenség érje egy régi ügyfelüket.

Hát nem leszek szimpatikus, de elmondom, hogy kicsit lásd a másik oldalt is (más terület, de rengeteg szakmai gyakost fogadtunk).
Úgyis el fogsz menni, ha jól sejtem. Ezekre az egyszerű feladatokra nem kell betanítani és mindenkinek csak teher, ezért megcsinálja a gyakornok. Ha épp nem volt felvétel és/vagy az illetőnek esze ágában se volt nálunk maradni, mi is ennyit bíztunk rá, többet nem mertünk. Oktatni, folyamatosan figyelni valakinek a munkájára, miközben a sajátunkat is végezzük, meg nagyon megterhelő és igen, megmondom őszintén, nem volt kedvünk hozzá, ha egyszer tudtuk, hogy az illető csak pár hetet, hónapot lesz nálunk. Nyilván ettől még emberileg normálisan bántunk vele, de az energiával spóroltunk.

A céget is megértem, illetve téged is. Nekik "nem éri meg" gőzerővel tanítani téged, betanítani, mert gyakorlat után nem maradnál ott, így a betanításhoz szükséges időt és energiát inkább másba fektetik. Meg amilyen nehéz mostanság szak.gyak. helyet találni (én turizmusosként szenvedtem ugyanezzel nyáron (!!) )...
Viszont megértem, hogy nem ilyen feladatokért mentél oda, és bosszant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!