Miért érzek egy kicsi irigységet ez miatt? mivan velem? jogos?
A szomszéd haveromnak a napokban meglett a jogsija minden elsőre. Én meg már a kresszen elbuktam.. De amúgy pénzem sem lenne rá.
Ő meg nem dolgozik csak a jogsira tudod koncentrálni úgy könnyű, amit az apja fizetett melette még el is tartja.
Én ezt sose tehetném meg.
Hát, jogosnak nem jogos, viszont abszolút érhető az irigységed.
Ne azon keseregj, hogy neki mi van, hanem, hogy kihozd a körülményeidből a legjobbat.
Fel a fejjel! :)
Az emberi természet része az írigység is,csak vigyázz,hogy ne hatalmasodjon el rajtad mert csak magadnak ártasz vele.
Sajnos az élet nem egyformán oszt lapokat,ne foglalkozz vele,hogy neki miért jött be az élet.
Van a mondás is,aki a más dolgával foglalkozik a sajátjára nem marad ideje.
Ismerős az érzés egyébbként,én is egyszerü melós vagyok,és bizony bennem is felmegy néha a pumpa mikor azt látom,hogy korombeli srác és életében nem dolgozott,de többje van mint nekem annak ellenére,hogy én százszor többet dolgozom,de neki apuci anno tsz elnök volt,most meg új kulák lett.
Sajnos ezek a nagy társadalmi szint különbségek a kapitalizmus velejárói.
Hidd el kérdező, mások meg rád baromi irigyek X és Y dolog miatt.
Amire fókuszálsz, azt látod. Amit látsz, az alapján ítéled meg a saját helyzetedet. Ahogyan megítéled a saját helyzetedet, úgy érzed magadat.
Irigy vagy? Igen.
Jogos? Nem éppen.
Mindenkinek mást dob az élet. Te most úgy látod, hogy szív, de lehet később meg neki lesz rossz. De azért majd ki ne írd, hogy jogos-e a kárörvendésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!