Mit gondolsz, volt barátokkal, exekkel érdemes tartani a kapcsolatot?
Figyelt kérdés
ma 10:21
21/29 A kérdező kommentje:
Van valami szakkifejezés a magyarban arra, hogy senkivel nem akarok rosszban lenni, haraggal elválni, ugyanakkor, ha valakivel megszakadt a kapcsolatom, nem feltétlen akarok jópofizni, kedvesnek lenni vele, de a minimális tiszteletet azért megadnám neki, mint embert, tisztelném, de ennyi, semmi több, de ugyanakkor mégis tudom, hogy ő csak egy régebbi fejezete volt az életemnek, szeretnék tiszta lappal indítani, és megpróbálni elengedni a neheztelést, de úgy, hogy közben nem táplálok magamban hamis illúziókat, hogy újra barátság lesz belőle, hanem lezárom, de nem érzek haragot az illető felé, de tudom, hogy tovább kell lépnem?
ma 11:24
22/29 A kérdező kommentje:
Ti hogy tudjátok helyretenni ezeket a dolgokat?
ma 11:29
23/29 A kérdező kommentje:
És melyik a húzósabb a téma, a volt barát, vagy az ex? Amúgy, ha egy volt barátom leszólítana, szerintem illedelmesen válaszolnék neki, meg ráköszönnék, ennyi.. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy önmagamtól beszélgetést kezdeményeznék vele.
ma 11:36
24/29 anonim 

válasza:

Nem érdemes. Aminek vége, annak vége. Te csak megfelelési kényszerből szeretnél velük "jóban lenni".
25/29 A kérdező kommentje:
24# De én nem jóban akarok lenni velük.. Hanem nem rosszban. Ha rosszba vannak, az mindkét félnek kellemetlen kicsit, pláne, ha összefutnak egymással. Ilyenkre gondolok.
ma 11:38
26/29 A kérdező kommentje:
De én utálok rosszba lenni bárkivel is...
ma 11:43
27/29 A kérdező kommentje:
26# Ugyanakkor azt is tiszteletben tartom, hogy ők már a múltam részei, egy lezárt fejezet.
ma 11:44
28/29 A kérdező kommentje:
24# Ha megfelelési kényszeres lennék, akkor tele lennék barátokkal, annyi barátom lenne, mint ahány gyümölcs terem a fán, kedves embernek tartanának... Ennek pont az ellenkezője az igaz rám..
ma 11:48
29/29 anonim 

válasza:

Olyan, mintha sajnáltatnád magad, mert megbántottál valakit, aki neheztel rád, de te nem vagy képes bocsánatot kérni. A szó, amit keresel szerintem a bocsánatkérés. Miért nem írod le inkább konkrétan, hogy mi történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!