Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ilyenkor hová mennek azok a...

Ilyenkor hová mennek azok a hajléktalanok akik nem férnek be a szállóba?

Figyelt kérdés
febr. 19. 19:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell fagypont alatti hőmérséklet ahhoz, hogy meghaljon valaki a hideg miatt, sokan nem is hajléktalanok, "csak" szegények, nincs pénzük kifűteni a lakóhelyük és lassan kihűlnek akár +fokokban is.
tegnapelőtt 04:06
 22/31 anonim ***** válasza:

Pont erről láttam egy kérdést nemrég

Valaki erről érdeklődött hogy biztosan fagyhalal lenne e a vége ha vki az utcán töltene az estet éjjel télen

tegnapelőtt 04:13
 23/31 anonim ***** válasza:
58%
10-es, alszik a fagyban, bóbiskol a járművön. Igen, ha van pénze, nem feltétlen lesz annyi önkontroll, hogy bérletre költse. Én ezért vettem meg helyette. Kellett hozzá a személyigazolványszám. És igen, Budapesten kívül van egy kis szociális hálója nekik magánemberekből. Attól még bőven megfagyhatnak egy éjszaka alatt. Sokuknak mentális betegségük van és nem azért nem dolgoznak, mert nem akarnak, hanem mert skizofrén, illetve más betegség miatt válik eleve hajléktalanná. Neki nem segítség, ha szentbeszédet tartunk a munkáról. Szét van esve, hallucinál, rendszeres gyógykezelésre van szükség, amit sokszor a család se tud megoldani, mert agresszívvé válnak, holott gyógyszer mellett lehet meg sem mondanád, hogy beteg. De ha már utcán van, iszonyat nehéz rajta segíteni. De ennek ellenére működik a magánemberek odafigyelése. Van aki rendszeresen cipőt vesz, mert egész nap mennek. Ételosztás általában van hivatalból. De oda se mindig megy el az, aki nem mehet melegedőre, mert mondjuk hajnalig ment és palackokat gyűjtött, aztán valami fagyos zugban elalszik és nem tud odaérni 11-12 h-ig, mert alszik. Mert annyira meg van dermedve a keze, hogy a cipőjét nem tudja befűzni. A szerencsésebbeket valaki beengedi titokban valahova magát is kockáztatva. Van aki fürdeni engedi be időnként. Nyilván ezek közt vannak ivócimborák, de szerelem is előfordul.
tegnapelőtt 07:49
 24/31 A kérdező kommentje:
Egészen elborzasztó. A nincstelenek csak úgy halnak. Mások pedig nem tudják mennyi pénzük van.
tegnapelőtt 08:16
 25/31 anonim ***** válasza:
58%
Nem azzal van a baj, akinek pénze van. Az ellátórendszer nincs felkészülve azokra a hajléktalanokra, akik pszichiátriai betegek. Az alkohol önmagában probléma, de aki azért iszik, mert pszichiátriai beteg és nem áll semmiféle kezelés alatt, annak időnként hosszabb távú kezelesre lenne szüksége, gyógyszerbeállítás, utánkövetés. Amíg az egészségügy erre alkalmatlan, ezek az emberek az utcán maradnak és a melegedőkben se tudnak hosszútávon megmaradni,mert gyógyszerek es terápia nélkül képtelenek beilleszkedni, sokszor már azért kerül utcára, mert nem megy a beilleszkedés a munkahelyeken se. Az ilyen ember nem megy be a melegedőbe vagy ha bemegy, kitiltják. Marad neki a fagy. Volt akinek fűtőmellényt vettem Power bankkal. Kb.2 hónapig könyörögtem, de nem hordta. Azt mondta, hol látok én hajléktalanokat fűtòmellényben mászkálni? Mert az nem segít úgyse, mert a keze meg a lába attól még lefagy. És akkor inkább nem vette fel soha. Ilyen állapotban lévő embert kézen kell fogni és mint egy kisgyereket, orvoshoz vinni. Én volt, hogy saját kezemmel adtam rá a mellényt, de fél óra múlva már visszadobta, mert megsértődött valamiért. Aztán nem ment napokig el az ebédért, mert annyira megdermedt éjszaka, hogy nem tudott. Volt, hogy sírt, mint egy kisgyerek. És volt amikor hajnalban hívogatott azzal, hogy én vagyok az oka annak, hogy ő fázik és meg fogok ezért bűnhődni. Volt, hogy előadta, hogy éhen hal és megfagy, rohantam éjfélkor hozzá és rá se nézett a kajára, mert csak törődéshiánya volt.
tegnapelőtt 11:22
 26/31 A kérdező kommentje:

Már meghalt?

Van még aki így segített nincsteleneken?

tegnapelőtt 11:36
 27/31 anonim ***** válasza:
Nem. Épp szerelmes.😁 Hol belém, hol másba. De van egy állandó szerelme, remélem nem cseszi el a csajt.
tegnapelőtt 11:49
 28/31 anonim ***** válasza:
Én is hajléktalan leszek... Utálok dolgozni. Az első téllel elhullok, amikor szüleim kiraknak.
tegnapelőtt 11:53
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb azt mondja, hogy inkább kint marad az utcán éjjel is télen mint hogy bemenjen egy szállóra…
tegnapelőtt 12:08
 30/31 A kérdező kommentje:
Mert betegek ?
tegnapelőtt 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!