Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzik szükségét egyesek...

Miért érzik szükségét egyesek annak, hogy egy egyszerű időjárásról szóló poszt alá azonnal kifejezzék, hogy a mások örömét csakis a globális ökológiai katasztrófa okozójaként tudják értékelni?

Figyelt kérdés
Ha rossz a kategória, kérem az Admint, hogy sorolja át. A közösségi médiában egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy amikor valaki egyszerűen csak megosztja, hogy melegszik az idő, vagy hogy enyhe napos idő vár ránk, valaki más rögtön beleszól, és olyan éles kritikát fogalmaz meg, mintha az időjárás ténylegesen az illető döntése lenne. Az ilyen hozzászólásokban egyesek gyakran a globális felmelegedés következményeként próbálják megbélyegezni azt, aki élvezi a kellemesebb időt, mintha a mások öröme mindjárt katasztrófát vonna maga után. Miért van az, hogy egyesek képesek összemosni az egyéni véleményt és a globális ökológiai problémákat? Miért érzik úgy, hogy egy ártatlan megjegyzés, miszerint "de jó, hogy kellemes időnk lesz", rögtön azt jelenti, hogy valaki tudatosan elrontja a természet egyensúlyát? Nem lenne ideje annak, hogy az ilyen irónikus, szarkazmusba burkolt bűnbakkeresés helyett inkább az emberek elfogadják, hogy mindenki másnak is megvan a joga az élvezetes napokhoz anélkül, hogy azonnal megpróbálnák másokat hibáztatni a globális problémákért?

tegnap 11:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Attól vagy ostoba, hogy még azt sem tudod értelmezni, amit írtam.

Mintha egy galambbal sekkoznék. Na léptem.

tegnap 14:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem az 5-ös válaszoló tökéletesen leírta neked a dolog lényegét.
tegnap 14:32
 13/17 A kérdező kommentje:

11-es jobban is tette hogy lépett, mert képtelen a saját, másra is erőltetendőnek tartott igazságán kívül mást elimerni, elfogadni.

Az 5-ös valóban tisztán látja, hogy a social média ilyen, hogy vannak kommentek.

De továbbra is az a véleményem, hogy azzal, hogyha kiélvezem az adott esetben korai enyhe időt, azzal nem teszek rosszat.

Az tesz rosszat, aki invazív módon arra akar kényszeríteni, hogy vegyem át egy fősodorlatnak a kissé hipokrita hozzáállását és szinte terrorizál, hogy változtassam meg a véleméynemet.

Én elhiszem, hogy a klímaszorongás ma szinte divat és kötelező, de ha nem állok be a sorba, akkor mindjárt ostoba lennék. Ezzel nem tudok egyetérteni. Nem a klímaváltozást istenítem vagy bagatellizálom, hanem egyszerűen nem fogadom el az erőszakos véleményterrort!

(Érdekes, én nem terrorizálok senkit ilyen passzívagresszív módon, hogy legyen más a véleménye. De velem meg ezt teszitek.)

tegnap 14:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Én imádtam a tavalyi forró nyarat, mert a hőségre immunis vagyok, ellenben már 20 fok környékén fázom. Mindenki szerint a k***a anyám, hogy mertem magam jól érezni, mikor ők izzadtak. Itt tenném hozzá, hogy 2-3 hónap van egy évben, mikor nekem jó, az összes többiben én alkalmazkodom és hordok 4 réteget, viselek fűthető cuccokat és élek együtt azzak az érzéssel, mikor a csontjaidban fázol és nem tudsz felmelegedni, meg komfortosan kimenni a szabadba.

Kezdem azt hinni, hogy a hideget, sötétet kedvelők többsége csak egy megkeseredett szar.

tegnap 20:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Pár hete is volt egy hasonló kérdés, ami alatt, szerintem legalábbis, remek válaszok születtek.

Nem azzal van a gond, hogy valaki örül az enyhe időnek, hanem az, hogy nagyon nem olyan időjárás van, mint ami normális lenne ezen a földrajzi területen. És ez már így van egy ideje, csupán egyre inkább és egyre jobban romlik az időjárás.

tegnap 20:25
 16/17 A kérdező kommentje:

14-es, szívemből szólsz. Már várom a forró nyarat. (És készülök frappáns válaszokkal a sok kánikulagyűlölőnek, hogy "dehát nyár van", "igen a nyárnak az a dolga, hogy meleg legyen" és az összes téléljenző, engemet az enyheségkedvelésér lehülyéző vissza fogja kapni :D :D :D )

15-ös. Az a nagy gond, nem tudom, mennyire magyar specifikus, hogy nálunk mintha ilyen "MÁRPEDIG LEGYEN NEKED IS AZ A VÉLEMÉNYED, AMI A MIÉNK, HA TETSZIK HA NEM!!!" típusú, a főrodorral konformista, kissé invazív stílus uralkodik. Azért is visszás, mert az makacs tény, hogy senkinek nincs ráhatása. Nem attól vagyok felelős "klímaember" hogy beállok együtt utálni az enyhe időt és mérgesfejes emojikat kitenni, ha enyhe időt jeleznek. Én a magánéletemben, ami életszerűen megtehető, megteszem, hogy ne legyen túl nagy az ökolábnyomom. De mintha nem ez számítana, hanem az, hogy az ember részt vegyen egy ilyen "csordaszellemben" és ha nem akar, akkor mindjárt a tisztelenség kimaxolásával kell szembesülni, leostobáznak, lehülyéznek, értetlen baromnak tartanak, holott az összes bűnöm az, hogy ha már megváltoztathatatlanul klímaváltozás van, akkor kiélvezem azt a részét, ami kellemes. Ennyi. Nem több. De ez olyan fasosztoid indulatokat kavar, hogy nagyon meglep engem is.

ma 08:10
 17/17 anonim ***** válasza:
15, ezzel egyet értek annak ellenére, hogy én imádom a meleget, de úgy gondolom, hogy bár a lehetőségeink egyszeri emberként korlátozva vannak, hogy mit tehetünk egyénileg a klímaváltozás ellen, csomó dolog van, ami apróság, de védhetjük vele a környezetünket - a nyüszítés, hogy jajjnagyonmelegvan, az pont nem tartozik ide. Azoknak megértem a panaszát, akik mezőgazdaságban dolgoznak, vagy kertet művelet, ahogy azokkal is együtt tudok érezni, akiknek hiányzik a hó. Szóval amíg valaki magáról beszél, hogy neki miért hátrányos az, ami nekem pont jó, addig tudok vele szimpatizálni, de általában nem ez van.
ma 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!