Miért érzik szükségét egyesek annak, hogy egy egyszerű
időjárásról szóló poszt alá azonnal kifejezzék, hogy
a mások örömét csakis a globális ökológiai
katasztrófa okozójaként tudják értékelni?
Figyelt kérdés
Ha rossz a kategória, kérem az Admint, hogy sorolja át. A közösségi médiában egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy amikor valaki egyszerűen csak megosztja, hogy melegszik az idő, vagy hogy enyhe napos idő vár ránk, valaki más rögtön beleszól, és olyan éles kritikát fogalmaz meg, mintha az időjárás ténylegesen az illető döntése lenne. Az ilyen hozzászólásokban egyesek gyakran a globális felmelegedés következményeként próbálják megbélyegezni azt, aki élvezi a kellemesebb időt, mintha a mások öröme mindjárt katasztrófát vonna maga után. Miért van az, hogy egyesek képesek összemosni az egyéni véleményt és a globális ökológiai problémákat? Miért érzik úgy, hogy egy ártatlan megjegyzés, miszerint "de jó, hogy kellemes időnk lesz", rögtön azt jelenti, hogy valaki tudatosan elrontja a természet egyensúlyát? Nem lenne ideje annak, hogy az ilyen irónikus, szarkazmusba burkolt bűnbakkeresés helyett inkább az emberek elfogadják, hogy mindenki másnak is megvan a joga az élvezetes napokhoz anélkül, hogy azonnal megpróbálnák másokat hibáztatni a globális problémákért?
Szerinted az ember a globális felmeledés következménye?
Mert akkor nem véletlenül nem érted
Egyébként igen, ideje mostmár felhívni a rövidlától figyelmét, hogy aminek örülnek. Pl. igen, hogy januárbna 10+ fok volt többször is, hogy ez a globális felmelegedés következménye és aminek örül, annak nem örülni kellene, hanem kétségbeesni és komolyanvenni a problémát. De hát ez nagyon messze vezet, rövidlátóként nyilván elég örülni a melegnek
tegnap 11:48
2/15 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó. Hanem arról, hogy sokan ilyen gondolatrendőrségszerűen meg akarják mondani, hogy a másik mit szerethet? Nem érted az abszurditását? Illetva az, hogy nem attól van felmelegedés, hogy JóskaPista örül az enyhe időnek. Vagy sokan úgy gondolják, hogy gondolatainkkal irányítjuk az időjárást? Ennek sem érzed az abszurditását?
tegnap 11:52
3/15 anonim válasza:
2
Nem gondolatrendőrség, pusztán felhívják a figyelmedet, hogy egy kicseszett ökológiai katasztrófának örülsz.
tegnap 13:33
4/15 A kérdező kommentje:
Mindentől függetlenül szerintem ad1 egy pár fokkal melegebb idő még nem ökológiai katasztrófa ad2 miért szól bele bárki is a véleményembe? ad3 rajtam kellene levernie minden klímaszorongónak, hogy nem állok be picsogni?
tegnap 13:34
5/15 anonim válasza:
Ad1
Pár fokkal melegebb idő alatt azt érted, hogy januárban 10-15 fok van? :D
Ad2
Mert a közösségi média erről szól. Ha nem akarsz kommenteket, akkor tiltsd le őket.
Ad3
A helyzeted felismerése nem picsogás, pusztán a fikarcnyi intelligencia jele.
tegnap 13:42
6/15 A kérdező kommentje:
De ezek szerint tilos élvezni az enyhe időt? Akkor jobb lesz???
Vagy ha én is beállnék a sorba hogy szajkózzam: "dehát tél van, legyenek mínuszok" akkor azzal tennék valamit a bolygóért?
Nemááááá'.......
tegnap 13:46
7/15 anonim válasza:
Felőlem annak a katasztrófának örülsz, amelyiknek akarsz. Csak válaszoltam a kérdésre.
tegnap 13:49
8/15 A kérdező kommentje:
Ez te is tudod, hogy bullshit. Én nem vagyok ennyire besavanyodva és mindig csak a rossz dolgokra fókuszálva, iagzi frusztrált magyarként mindig ez a "szar se elég büdös", hanem amikor jó idő van, kimegyek és élvezem, mert tudom, hogy nem attól fog elmaradni a felmelegedés, hogy együtt csaholok a tömeggel.
tegnap 14:00
9/15 anonim válasza:
Okés, akkor örülj a klímakatasztrófának. :D
Bár abból kiindulva, hogy még mindig válaszolgatsz nekem, eléggé arra következtetek, hogy legbelül te is tudod, mennyire ostobán állsz ehhez a kérdéshez.
tegnap 14:04
10/15 A kérdező kommentje:
Attól vagyok ostoba, hogy ha enyhe idő van, nem jajveszékelek? Ezt komolyan gondolod?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!