Akik szeretik a telet, mit szeretnek benne, mit lehet ezen az évszakon szeretni?
" Ha ennyire jó a hideg tél, ennyire szeretitek.. Mert akkor ne is fűtsetek!"
Ezek szerint aki meg szereti a nyarat, ne használjon ventilátort?
Miért teszel egyenlőségjelet a tél szeretése és a fagy szeretése között?
"Másik példának, hogy tudok levegőt venni."
Te lehet. Vidéken viszont elviselhetetlen ilyenkor a levegő, mert jobb esetben fával, rosszabb esetben bútorral, ruhával, szeméttel fűtenek az emberek. Brutál szmog van, nagyon egészségtelen kint tartózkodni.
Én a decemberi hónapot szeretem az ünnepi készülődés és a karácsony miatt.
Gyerekkoromban sok hó volt. Akkor még volt varázsa a télnek.
Egyébként mindenki azt szeret, amit akar. Nem vagyunk egyformák.
Én pl. a nyári meleget teljesen jól bírom, más meg kidől tőle. Miért kell ennyire agresszívnek lenni, kérdező? Mire jó ez? Pszichológus látott már téged?
Azt, hogy nincs rohadt meleg.
Amíg van rajtam sál addig nem fázok meg egy pulcsiban sem.
Nem bírom a nyarat de hozzá tartozik fizikai munkát végzek.
Nyáron eddig háromszor vitt el mentő hőgutával.
"Rendben van, de akkor akik ennyire télfetisizták, azok ne is fűtsenek otthon. Mert az csalás."
És akkor akik nyárkedvelők ne menjenek vízpartra hűsölni és klímájuk sem lehet? XD Alig várják a strandolást sokan, mert a melegben jól esik. Én meg alig várom hogy teázhassak télen, mert az nem esik jól melegben. :D
És hogy miért szeretem a telet:
- Ahogy fentebb is írta valaki, nincsenek szúnyogok.
- A reggeli sötét jól esik. Nem kell annyira hirtelen felébredni, még munkába menet is alhatok félig.
- A gyerek sereg délután öt körül elhagyja a parkot, (ami egyben játszótér is), és én is kimehetek egy kicsit pihenni a szabadba.
- Izzadós vagyok, amit télen könnyebb kezelni.
- Nem kell lábat borotválni nőként. :D (Utálom, csak a társadalmi elvárás miatt teszem és csak nyáron.)
- Sportoláshoz nem kell egy táskányi vizet magammal vigyek.
- Én is szeretek korcsolyázni, szánkózni, bár ezeket mostanság nagyon ritkán lehet. Helyette, mivel nincsen annyira hideg, mehetek túrázni, ami most kevésbé megterhelő, mint a nyári melegben
Amiért a világ szeretné az igazi, havas telet:
- Elfagynak a kártevők, jó volt a mezőgazdaságnak.
- A tél végi hóolvadás jó volt a földeknek.
- A hosszú hideg edzette az immunrendszert.
- A magyarországi sípályák/szánkópályák is működhettek a teljes szezonban.
- A legtöbb karácsony fehér karácsony volt.
Cudar világ van és még cudarabb lesz amiért nincs már igazi tél. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!