Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kellemetlenül érzitek magatok,...

Kellemetlenül érzitek magatok, egy nálatok intelligensebb ember társaságában?

Figyelt kérdés

Abszolút nem tartom magam okosnak, és ezzel soha semmilyen formában nem kérkedek. Életem során többször kaptam azt visszajelzést a környezetemből, hogy intelligensek tartanak, de ezt mindig maximális alázattal kezeltem.

Néhány hete beszélgetek egy új kolléganővel, és eleinte tök jól eldumálgattunk, aztán utóbbi időben mintha kerülne. Azt mondja, hogy kellemetlenül érzi magát a társaságomban, mert úgy érzi, hogy hülyének tartom. Például tudják rólam, hogy egész jól számolok fejben, és cikinek érzi, ha a jelenlétemben két háromgyejű számot kell összeadnia, és emiatt bepötyögi a telefonba.

Az összeadós sztori csupán annyi volt, hogy mikor láttam, hogy előveszi a telefont, akkor annyit mondtam, hogy "írd be nyugodtan, hogy 744 az eredmény" -Mindezt kedvesen, nem pedig leereszkedően.

ma 16:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
"Nem szokott előfordulni, hogy intelligensebbel beszélgetek." - ez a kijelentés azt feltélezi, hogy a válaszoló mindenki másnál magasabb polcra helyezi magát.
ma 17:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen.
ma 17:36
 13/20 anonim ***** válasza:
11 talán neked jelenti azt. Rengeteg a bárgyu bugyuta sötét ember sajnos, elég lenne csak a gyk-t is olvasnod.
ma 18:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom önbizalomhiányos, fél hogy butának tartod és inkább nem kerül téged. Bejon neked amugy, vagy miert erdekel ennyire?
ma 18:22
 15/20 anonim ***** válasza:
*es inkabb kerul teged
ma 18:23
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy egyáltalán nem, de én összejöttem egy ilyennel, tehát annyira nyilván nem, hogy kerüljek emiatt valakit, nagyon tetszik benne, hogy intelligens, nyilván én sem vagyok egy ostoba valaki, de számolni speciel én is inkább előveszem a számológépet, ő meg simán számol fejben, a lexikális tudása is sokkal nagyobb, mint az enyém, de az enyém meg van annyira felületesen szerteágazó, hogy legalább értelmes kérdéseket fel tudok tenni egy adott témával kapcsolatban, nem az van, hogy fogalmam sincs, miről beszél és csak nézek mint egy hülye. Eleinte aggódtam, hogy nem tart-e butának meg unalmasnak amiatt, hogy én kevesebb új dolgot tudok neki mondani, de nincs ilyesmiről szó.
ma 18:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Általában igen, mert nem feltétlen tudok a témájához hozzászólni, ha meg igen, akkor A, vagy hibás dolgot mondok; B, vagy olyan ideges vagyok, hogy a jót is elb*om.
ma 18:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Néha remekül kezelem az ilyen helyzeteket, máskor meg úgy zavarba tudok jönni, idegeskedem, hogy inkább csak magam égetem be meg le.
ma 19:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem inkább örülök neki

Mivel én is az vagyok, Így a legnagyobb megváltás, hogy ha végre találok olyat aki intelligensebb nálam, mert a hülyéket elviselni egy okos embernek az egyik legrosszabb dolog a földön.

És általában aki eddig nálam okosabb volt, az vagy sebész volt, vagy épp előadást tartott de már nem emlékszem mi volt a munkája csak utána beszélgettünk.

ma 22:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, csak most olvastam a válaszokat

Számolni pl gyulolok és nem is vagyok jó benne

De annyira nem hogyha ki kell vonni 117-ből 68-at ahhoz nekem kell fel perc hogy levezessem és kivonjam.

A matek az egy elég speciális dolog és sok okos ember nem jó benne.

Az érettségim is kettes lett belőle, minden másból 4es 5ös pedig 4 even keresztül csak nagyon minimálisan tanultam, amennyit muszáj volt.

ma 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!