Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok ismerősömnek elképzelhetet...

Sok ismerősömnek elképzelhetetlen jövőbeli tervei vannak, amire semmilyen reális esély nincs. Ha leszóljuk, vagy kételkedünk benne, miért sértődnek meg? Miért nem látnak reálisan?

Figyelt kérdés

Az egyik 32 éves, és már 3 éve tervezi, hogy egyetemre megy és állatorvos lesz. Középsuliban rossz tanuló volt, lusta, és csak egyszerű állásai voltak.

A másik autókölcsönzőt akar nyitni, szintén évek óta tervezi, és összespórolt eddig kb. 10 milliót.

A harmadik szintén vállalkozni akar, éttermet nyitni, de még főzni sem tud.

A negyedik Audit akar venni, már vagy 10 éve mindig mondogatja, nézett egyet valahol messze hirdetik, és szerintünk ez jó, megéri. Mikor még pénze sincs rá, hogy fenntartsa.

Fogalmuk sincs semmiről, nem tudják, hogy megy ez, és nem látják, reálisan semmi esély rá, hogy ez valaha összejön. Ha leszóljuk vagy kételkedünk benne, akkor egyből megsértődnek, idegesek lesznek.

Velük van a baj, vagy velünk?

febr. 1. 21:18
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%
Miben segítsek nekik 18? A rossz tanulónak állatorvosi egyetemre menni? Nem lehet átműttetni az agyát, hogy jobb tanuló legyen, neki ennyi a képessége, el kell fogadnia és nem hülyeségeken járni az eszének. Vagy adjak 100 milliót az autókölcsönzőt nyitni akarónak? Aztán 2 hónap múlva becsődöl xD Vagy vegyek Audit a saját pénzemből? Hogy aztán megrozsdásodjon a garázsban mert nem tudja fizetni a benzint? Vagy a streamer gyereknek rabolja el embereket az utcáról és rabszolga nézőnek állítsam őket be?
febr. 1. 22:27
 22/37 anonim ***** válasza:
#17 azért nem elmeroggyant mindenki, az nem egyenlő a lustasággal. Az emberek többsége álmodozik (én is), de a lustaságom határtalan. Emiatt nem is szégyellem már magamat. Átlagos életet élek, nekem ez így jó.
febr. 1. 22:29
 23/37 anonim ***** válasza:
0%
9-es És mennyi bukott bele? Szép és jó, hogy vannak sikeres emberek, de a siker-bukott próba arány az elég beszédes, 1 a milliókhoz. Ennyi erővel lottózzon mindenki, mert milyen jó biznisz. Nem véletlen nem buzdít szerencsejátékokra a világ, hanem ellenkezőleg.
febr. 1. 22:30
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

Segíteni, a b*szogatással?

Engem minnél jobban piszkálnak valamivel, annál jobban elmegy tőle a kedvem.

febr. 1. 22:30
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
#22 Az oké, hogy lusta vagy, én is, de akkor más célt kell kitalálni, amit a lustaságoddal is el tudsz érni. Ha elérhetetlen a célod, akkor hosszútávon megbuggyansz és belerokkansz. Teljesen jó az átlagos élet, átlagos célokkal de az extravagáns életről le kell mondani.
febr. 1. 22:33
 26/37 anonim ***** válasza:
#24 Itt mondjuk pont arról van szó, hogy azért b*szogatjuk, hogy elmenjen a kedve az irrealisztikus céltól és váltson.
febr. 1. 22:34
 27/37 anonim ***** válasza:
86%

#21: Na látod, ezétr nem kellene beleszólnod a dolgukba, mert csak leszólod őket. Honnan tudod, hogy a kérdező 32 éves haverja, 15 éve miért volt rossz tanuló? Sehonnan. Kismillió oka lehetett, hogy anno rosszul teljesített. Egyáltalán nem biztos, hogy a képességeivel volt a baj.

Alapvető vállalkozási ismeretek nélkül, miért szólod le a vállalkozási tervét? Nem Ferihegyen kell nyitni kölcsönzőt, hanem lehet kicsiben is indulni. De nyilván ha akkora penge vagy az autóbérlési piacon, akkor összerakhatsz vele egy üzleti tervet, amiből máris kiderül, mire elég a pénze és mire nem. De mondhatnám az autós példát is. Nem neked kell megvenni az autót neki, hanem beülni vele, elmenni megnézni és elmondani a véleményt a konkrét példányról, vagy segíteni belőni, mik a realitások. Arról már nem is beszélve, hogy a negyedik éttermet akar nyitni, nem szakácsnak állni...

Értem én, hogy könnyebb vakon leugatni mindenkit, mert a neten név nélkül mindenhez is ért az ember. De a barátok pont arra lennének, hogy valóság talaján segítsék egymást. Nem pedig lehúzzák a sárga földig.

febr. 1. 22:36
 28/37 anonim ***** válasza:
#25 nekem volt álmom, el is értem, csak közbeszólt egy komoly betegség, jelenleg az a célom, hogy új célt találjak, ami elérhető.
febr. 1. 22:37
 29/37 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés... Ezekhez a dolgokhoz valóban pénz kell, de ezen kívül mindegyikhez egyfajta tudás is, ami nem bizti, hogy megvan, így ha nem gyúrnak erre rá, akkor 2*-esen is alapból falra h*t borsó az egész téma.
febr. 1. 22:44
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell lenézni vagy bárhogy is viszonyulni hozzá? Ez az ő dolga, az ő álma. "Legjobbakat kívánom." Ennyi. Miért filóznék azon hogy neki van-e hozzá elég pénze, tudása, mersze. Miért kezdenék el neki magyarázni. Az energiámat a saját terveim megvalósítására fordítom.
febr. 1. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!