Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Haragtartó vagy, esetleg...

Haragtartó vagy, esetleg könnyen megbocsájtasz?

Figyelt kérdés

Most direkt nem írok példákat mert millió egyet lehetne.

De a lényeg. Ha valaki árt neked szándékosan, majd x idő után (hetek, hónapok, évek) őszintén bocsánatot tud kérni, megbocsájtasz neki?

jan. 31. 12:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon hangulatfüggő... De komolyabb sérelem esetén inkább haragtartó vagyok.
jan. 31. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Személyfüggő.

Ismerek olyan személyt, akinek a bocsánatkérése NULLÁVAL egyenlő, mert 10 perc múlva megcsinálja ugyanazt. És teliben hülyének néz.

Neki le fogom sz@rni a bocsánatkérését.

Más személy esetében talan adok esélyt de mindenképpen figyelem hogy egyáltalan próbálkozik-e.

jan. 31. 12:37
 3/11 Metionin ***** válasza:
100%
Nem vagyok megbocsátó személy. Nem tartok aktív haragot, nem szidom, nem veszekszem, csak simán kiiktatom az illetőt az életemből. Ha olyan személy akivel muszáj találkoznom, akkor a felületes udvariasság megmarad de más nem. Alapjában véve nem vagyok sértődékeny, ha valaki kritikával él felém, meghallgatom, nem kapom fel a vizet, próbálok megoldást találni. De ha valaki csúnya dolgot követ el ellenem, szándékosan megbánt vagy máshogy keseríti meg az életem, akkor azzal a továbbiakban miért foglalkozzak?
jan. 31. 12:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ.

1. Mennyire érzem őszintének én személyesen a bocsánatkérést, látok-e mögötte hátsó szándékot.

2. Ki az illető (volt-e már több példa, hogy megbántott).

3. Mégis mivel bántott meg... van az a fajta dolog, amiért életemben nem fogok senkinek sem megbocsátani. Van olyan dolog, amivel kapcs. akár egy 1 nap után is, ha a őszinte a bocsánatkérés.

4. Bocsánatkérés milyensége. Más az, ha valaki tulajdonképpen nem kér bocsánatot, hanem rálőcsöli az érzéseimre és az idegállapotomra a dolgot... tipikus, hogy "Bocsánat, hogy érzel", "Bocsánat, hogy te ezt így értelmezted" vs... "Bocsánatot kérek, amiért megbántottalak ezzel meg ezzel".

jan. 31. 12:43
 5/11 anonim ***** válasza:
24%
Sose bocsátok meg.Nem is haragszom,de ha alkalom adódik bosszút állok.
jan. 31. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább haragtartó, utána nem foglalkozok senkivel sem.
jan. 31. 14:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Van amiért az vagyok, részemről vannak megbocsáthatatlan cselekedetek, tettek, dolgok.
jan. 31. 14:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én az a típusú ember vagyok akinek akár szíjat lehetne hasítani a hátán sokadjára is elnézek sok mindent, de ha borul a bili na akkor aztán egy szót se szólok az illetőhőz és ez kB 1-2 év még utána is emlékszem de évek után picit könnyebb. Szóval én nagyon nehezen bocsátok meg. De ez csak olyan emberekkel van akiket nagyon szeretek és nagyon nagyot csalódtam bennük.
jan. 31. 15:16
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb dolgokban megbocsájtó de súlyos dolgokkal kapcsolatban örökre haragtartó
jan. 31. 16:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Komolyabb, súlyosabb dolgok esetén nagyon haragtartó tudok lenni, amire nem feltétlenül vagyok büszke. Amikor meg is bocsájtok, utána nem felejtem el, ami miatt elnézést kellett kérnie a másik félnek.

A megbocsájtásnál meg nem mindegy, mi volt a konkrét dolog, az illetőnek volt-e már hasonló dolga, mennyire érzem őszintének a bocsánatkérést.

jan. 31. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!