Haragtartó vagy, esetleg könnyen megbocsájtasz?
Most direkt nem írok példákat mert millió egyet lehetne.
De a lényeg. Ha valaki árt neked szándékosan, majd x idő után (hetek, hónapok, évek) őszintén bocsánatot tud kérni, megbocsájtasz neki?

Személyfüggő.
Ismerek olyan személyt, akinek a bocsánatkérése NULLÁVAL egyenlő, mert 10 perc múlva megcsinálja ugyanazt. És teliben hülyének néz.
Neki le fogom sz@rni a bocsánatkérését.
Más személy esetében talan adok esélyt de mindenképpen figyelem hogy egyáltalan próbálkozik-e.

Sok mindentől függ.
1. Mennyire érzem őszintének én személyesen a bocsánatkérést, látok-e mögötte hátsó szándékot.
2. Ki az illető (volt-e már több példa, hogy megbántott).
3. Mégis mivel bántott meg... van az a fajta dolog, amiért életemben nem fogok senkinek sem megbocsátani. Van olyan dolog, amivel kapcs. akár egy 1 nap után is, ha a őszinte a bocsánatkérés.
4. Bocsánatkérés milyensége. Más az, ha valaki tulajdonképpen nem kér bocsánatot, hanem rálőcsöli az érzéseimre és az idegállapotomra a dolgot... tipikus, hogy "Bocsánat, hogy érzel", "Bocsánat, hogy te ezt így értelmezted" vs... "Bocsánatot kérek, amiért megbántottalak ezzel meg ezzel".

Komolyabb, súlyosabb dolgok esetén nagyon haragtartó tudok lenni, amire nem feltétlenül vagyok büszke. Amikor meg is bocsájtok, utána nem felejtem el, ami miatt elnézést kellett kérnie a másik félnek.
A megbocsájtásnál meg nem mindegy, mi volt a konkrét dolog, az illetőnek volt-e már hasonló dolga, mennyire érzem őszintének a bocsánatkérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!