Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kezelhető a hirtelen...

Hogyan kezelhető a hirtelen haragú ember? 🤬😡😠😤

Figyelt kérdés
Minden vélemény, tapasztalat érdekel ezzel az emberi tulajdonsággal kapcsolatban. Pl. az is, hogy ki milyen gyakran tapasztalja ezt másokon, illetve saját magán. De leginkább az, hogy miként előzhető meg, hogyan csillapítható az ilyen viselkedés a szeretteink részéről, vagy egy indulatos kollégától stb.

ma 00:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
84%
Elkerülöd.
ma 00:39
 2/19 anonim ***** válasza:
56%

Tapasztalatom szerint az ilyeneknek egy bajuk van. Mégpedig az, hogy nem lettek még jól megverve.

Hamar lerendeztem az ilyen embereknek a sorsait. Csendes kis bárányok lettek utána.

ma 00:45
 3/19 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem fordítva van, akit vernek, az vissza fog ütni, vagy erre még nem gondoltál? Az agresszív embernek kaját kell adni, ha ez sem segít nincs ötletem (általában segít)
ma 01:09
 4/19 anonim válasza:
ma 01:48
 5/19 anonim ***** válasza:
33%
Szívlapáttal..? 🤭🤭 Csak vicceltem.
ma 02:02
 6/19 A kérdező kommentje:
1. Az elkerülés alapvetően jó módszernek tűnik, köszönöm. De mit tehetek akkor, ha pl. olyan embert szeretek, akinek alapvetően a közelében szeretnék lenni, csak a dühöngésből szeretném "kigyógyítani"?
ma 04:20
 7/19 A kérdező kommentje:
2. Lehet, hogy ez olyan nyomot hagy az áldozatban, ami később jelentős motivációt jelent számára az önszabályozáshoz. Tehát működhet. De én békés megoldást keresek, ami teljesen etikus. Képzeld el, hogy egy nőről, vagy gyerekről van szó, vagy nálad sokkal erősebb férfiról. Ha erőszakot nem akarsz alkalmazni, hogyan másképp közelítenéd meg a problémát?
ma 04:24
 8/19 A kérdező kommentje:

3. Igazad van, az erőszak könnyen visszaüthet. Akár egyből, akár később. Talán fizikai formában, talán másképp, pl. jogi úton, vagy érzelmi, pénzügyi eszközökkel stb. Szóval ezért is kerülendő az erőszak.

Az etetés jó ötlet, az éhes ember szerintem is ingerlékenyebb önmagához képest! És a többi testi szükséglet is hasonlóan hathat, pl. párkapcsolaton belül a testi kontaktus hiánya talán, vagy munkahelyen az indulatos kolléga kialvatlansága is lehet a probléma forrása, azt hiszem. Rá kell jönni az agresszív ember testi nyűgjeire, ez visz közelebb a megoldáshoz?

Ez kicsit olyan, mint oroszlánt etetni. Miért van az, hogy egyesek oroszlánok, mások nyuszik? Van, aki éhesen, kimerülten sem indulatos. Mások meg akkor is bombaként robbannak, ha nagyon jó dolguk van. (Oroszlán és nyuszi helyett mondhattam volna harapós patkányt és békés delfint is.)

ma 04:38
 9/19 A kérdező kommentje:

4. Nem, azok nem az én kérdéseim. Ez viszont igen, szerintem hasznosnak fogod találni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1292787..

De kérlek maradjunk a kérdés tartalmánál, a formátuma helyett.

ma 04:39
 10/19 A kérdező kommentje:
5. A te megközelítésed a 2. válaszolóéval egyezik: erőszakra (fokozott) erőszakkal felelni. Én mindenképpen békés megoldást szeretnék találni. És örülnék, ha nem átmeneti (pl. etetés), hanem tartós megoldást tudnék találni (hogy éhesen se legyen hirtelen haragú ez a személy). Biztos számít, hogy miként viselkedek vele. Bár gyakran ilyen másokkal is. Régen nem volt ilyen. Szerintem agyi sérülés is közrejátszhatott nála (covid idején), meg hogy nagyon sötét viselkedésmintákkal formálta őt a környezete. Létezik vajon általános megoldás a hirtelen haragú emberek kezelésére, vagy minden eset más?
ma 04:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!