Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Maximalizmus kezelhető?...

Maximalizmus kezelhető? Szakemberhez lehet ezzel fordulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos... elsőéves vagyok az orvosi egyetemen. Mindenben a tökéletességre törekszem, és érzem, hogy ennek nem lesz jó vége, másodévben bele fogok szerintem rokkanni. Fele ennyi tanulással szerintem bőven meglenne a 3as is, de egyszerűen nem tudok így készülni, mert tudom, hogy többre is képes vagyok. Nem tudom hogy kell valami hellyel-közzel megtanulni... Sokszor stresszelek emiatt, és ez egyáltalán nem egészséges. Mondjuk pszichológushoz ilyen problémával lehet fordulni? Vagy magamnak kellene megoldani? Fogalmam nincsen hogyan, mindig nagyon maximalista voltam.

2015. jún. 7. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy orvosin pont hogy mindenkinek a maximalizmusra kellene törekedni, mert nem szeretném, ha legközelebb egy olyan ember műtene vagy diagnosztizálna, aki 3-asokkal végzett...

Nem a maximalizmusoddal van a probléma, hanem hogy emiatt szétstresszeled az agyad. A stresszt kell levezetned mondjuk valami sporttal.

Plusszban dolgozz ki egy tanulási rendszert és aszerint tanulj. Ne ülj órákat a könyv fölött, óránként tarts szüneteket, amikor ugrálsz/mozogsz egy kicsit.

Szedj magnéziumot, mert az állandó stresszelést annak a hiánya is okozhatja.

Ha ezek után is baj van, akkor keress fel egy szakembert. Igen, pszichomókuskor lehet ilyesmivel is fordulni.

2015. jún. 7. 20:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Az egyik az, hogy én fogorvosi karra járok, ahol elvileg még nagyobb a perfekcionizmusra való törekedés. A másik az, hogy első 2 évben nagyjából semmi köze nincs semminek a fogorvosláshoz :/ Hiába vagyok itt jó, ez a helyzet. Majd a klinikai modulban, és ez szerintem általános orvosokra is igaz. A másik az, hogy én világ életemben kitűnő voltam. Általánosban nagyjából semmi tanulás nélkül. Gimiben, az egyik legjobb gimibe jártam, na ott megtanultam tanulni, jól ment, nem fáradtam ki. Most kell erőfeszítés. Félek, hogyha nem tökéletes, akkor nem is tudom igazán. A gimiben megtanították nekem, hogy hogy kell logikusan gondolkodni, és a legtöbb tárgyat most is gyorsan tanulom, de töménytelen mennyiség, kikészít. Nem tanulok állandóan, szoktam szünetet tartani, vagyok barátokkal, de nem olyan sokat. Néha van csak időm sportolni, alig várom a vizsgaidőszak végét, megyek is edzeni. Eszek millió vitamint, magnéziumot, omega 3at, minden anyámkínját, és most még megvagyok, és bírom is. Nem tudom mi lesz másodévben, és eléggé félek ettől :(
2015. jún. 7. 20:15
 3/5 anonim ***** válasza:
A legnagyobb baromság lenne ezt megváltoztatnod.
2015. jún. 7. 22:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Csak nem fogsz belerokkanni. Igyál nyugtató teát, lazulj le egy kicsit, nem kell pánikolni.
2015. jún. 8. 04:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért gondoljátok, hogy ez ilyen nagyszerű dolog, komolyan nem jó. Egyéb válasz, segítség bárkitől? Kérlek segítsetek!
2015. jún. 8. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!