Maximalizmus kezelhető? Szakemberhez lehet ezzel fordulni?
Sziasztok!
Nos... elsőéves vagyok az orvosi egyetemen. Mindenben a tökéletességre törekszem, és érzem, hogy ennek nem lesz jó vége, másodévben bele fogok szerintem rokkanni. Fele ennyi tanulással szerintem bőven meglenne a 3as is, de egyszerűen nem tudok így készülni, mert tudom, hogy többre is képes vagyok. Nem tudom hogy kell valami hellyel-közzel megtanulni... Sokszor stresszelek emiatt, és ez egyáltalán nem egészséges. Mondjuk pszichológushoz ilyen problémával lehet fordulni? Vagy magamnak kellene megoldani? Fogalmam nincsen hogyan, mindig nagyon maximalista voltam.
Egy orvosin pont hogy mindenkinek a maximalizmusra kellene törekedni, mert nem szeretném, ha legközelebb egy olyan ember műtene vagy diagnosztizálna, aki 3-asokkal végzett...
Nem a maximalizmusoddal van a probléma, hanem hogy emiatt szétstresszeled az agyad. A stresszt kell levezetned mondjuk valami sporttal.
Plusszban dolgozz ki egy tanulási rendszert és aszerint tanulj. Ne ülj órákat a könyv fölött, óránként tarts szüneteket, amikor ugrálsz/mozogsz egy kicsit.
Szedj magnéziumot, mert az állandó stresszelést annak a hiánya is okozhatja.
Ha ezek után is baj van, akkor keress fel egy szakembert. Igen, pszichomókuskor lehet ilyesmivel is fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!