Hogy legyek magabiztosabb új helyzetekben? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Sajnos tipikusan az az ember vagyok, aki hajlamos automatikusan túlgondolni a dolgokat. Fiatal vagyok, egyetemista, tehát mostanában rengeteg változás van az életemben, elég gyakran, új helyzetek, új dolgok, új lehetőségek stb. Ezektől mindig stresszelek. Többször van az, hogy meglátok valamit, egy lehetőséget (legyen ez akár munka, önkénteskedés vagy akármi), ami alapvetően tetszik, felkelti az érdeklődésem és többnyire hozzám passzolónak tartom és átgondolom, hogy mennyi előnye lenne, de aztán automatikusan bekapcsol egy hang a fejemben, hogy mi van, ha mégsem leszek benne jó, ha béna leszek, ha nem nekem való, ha megbánom, biztos jelentkezzek-e stb. Pedig tudom, hogy ezek sokszor irreális dolgok és nem kéne magam lebeszélni csak emiatt dolgokról, de valahogy nehezen bízom a képességeimben és amikor valami fontosabb, komolyabb dologba vágok bele, mindig megkérdőjelezem magam és elbizonytalanítom magam.jan. 23. 14:31
1/3 anonim válasza:
Ezzel én is így vagyok. De igazából még nem vágsz bele nem tudhatod milyen lehetsz leszel benne. Szóval győz akkor a félelem.
De ha belevágsz mind1 milyen leszel benne te győzől mert kipróbáltad
2/3 anonim válasza:
Leértékeled magad, mielőtt ki is tudnád próbálni az adott dolgot, így nem is fogod tudni kideríteni, jó lennél-e benne. Lehet, hogy a kudarctól is félsz, ami bár valóban pocsék dolog, mégis az élet része.
Ha minden lehetőségről lebeszéled magad, még nehezebb lesz ebből az egészből kilépni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!