Szerencsésnek tartod magad?

Milyen szempontból tartanám magamat szerencsésnek?
Munka, pénz, család, hobbi???
Pontosan mire gondoltál??

Épp tegnap gondolkodtam el ezen, utolsó. A kérdést is ez szülte. Fiatalon engem szokás volt a szerencse fiának tartani, mert általában sikerültek a dolgaim. Akik ez gondolták, nem látták az álmatlanul töltött éjszakákat, amikor tervezgettem, érveket ütköztettem ellenérvekkel, amikor minden lehetséges buktatót megpróbáltam feltérképezni, B és C tervet fabrikáltam. Akkortájt a szerencsében nem is hittem. Csak magamban. Még tán azt is mondhatom, gőg9s lettem.
Most visszagondolva viszont látnom kell, hogy nem egyszer Fortuna kegyei mentettek meg.
Szóval, igen, szerencsésnek tartom magam.

Hát igen, az ideális a szerencse és kemény munka kombináció.
De pusztán szerencsével is lehet jól élni, ha jó helyre születsz, nem kell megszenvedni semmivel.
Önmagában viszont a kemény munka sz@rt se ér, nagyon sokan küzdenek teljes mellbedobással, de nem jutnak előre.
Aztán persze van az a réteg, aki azt hiszi megdolgozott mindneért, mert csupa gazdag emberrel van körülvéve. Az ilyen általában nem látja be mekkora mázlija volt, honnan jöttek ezek a lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!