Szerencsésnek tartod magad?
Attól függ. Szerintem középmezőnyben vagyunk világviszonylatban magyarországon. Születhettünk volna jobb országba is, de sokkal rosszabbak is vannak.
Ha országra vetítjük akkor mint budapesti szerencsésnek mondom magam felnőttként. Mert minden közel van. Nyílván a vidéki életnek is biztos vannak előnyei. Lehet ha ott nevelkedek azt preferálnám.
Genetikát tekintve könnyen romlik a szemem és a fogaim. Emiatt nem vagyok szerencsés. Viszont magas vagyok és férfi létemre a családfát visszanézve valószínű a hosszú élet és hogy nem fogok kopaszodni.
Középosztályba születtem. Most is középosztályban élek. Van egy mesterdiplomám és egy laza munkám. Így azt érzem szerencsés vagyok. Szerencsés vagyok hogy szüleim egyetem alatt végig tudtak támogatni. És bár végig dolgoztam, mindent magamnak fizettem, ott voltak mint egy védőháló ha valami nem ment. Volt hogy adtak kölcsön pénzt amit következő fizetésnél adtam vissza.
Szüleim elég hamar szétmentek. Emiatt nem érzem szerencsésnek magam. Haraggal váltak el, de mindketten annyira intelligensek hogy ezt velem sose éreztették. Egyénileg mindkettő megtett értem amit csak tudott. Ami miatt szerencsésnek érzem magam. Sajnos ennek ellenére maradtak bennem olyan hiányosságok amik csak akkor realizálódnak mikor egy olyan helyzetet nem tudok kezelni ami másnak természetes. Ez leginkább párkapcsolatnál jött ki, hisz problémamegoldásokat nem láttam otthon.
Ezen kívül nem tudom mit írjak. Egy hatalmas balesetet túléltem szinte karc nélkül. Ott nem éreztem szerencsésnek magam egy összetört autóval, de utólag felfogva hogy más ebbe belehal, nagyon is.
Van egy súlyos mentális betegségem amit nem fogok leírni, de egész életem keseríti és csak kezelni lehet, megszüntetni nem. Emiatt nem érzem magam szerencsésnek.
Szóval elég relatív. Mindig lehetne jobb. De úgy érzem hogy egy erős középmezönyt osztott nekem a sors.
Nem tudom. Mi számít annak? Örököltem egy lakást a szüleimtől. Amikor férjhez mentem, a férjemnek is volt egy örökölt lakása. Most a gyerekünk lakik az egyikben. Ez szerencse? El is adhattam volna és eldorbézolom az árát, de megtartottuk és most tök jó, van hol laknia a gyereknek.
Volt néhány mellényúlásom, amivel nem buktam le. Ez mondjuk szerencse, de nem vagyok rá büszke. Utólag inkább úgy gondolom, hogy mekkora hülye voltam és milyen felelőtlen.
Aztán eléggé dús a hajam. Ez szerencse? Vagy nincs különösebb eü problémám ....
De még nem nyertem a lottón millókat, stb. Mindenért meg kellett dolgoznom és beosztanom és odafigyelnem mire költök és így most elég kényelmes életem van, ez szerencse?
Most egész jó fizetésem van. Ez szerencse? De már 22 éve itt dolgozom, és ebből 15 évig totál xar fizum volt, csak kitartottam, mert jó hely és szeretek itt dolgozni. De nem tudtam megvalósítani sok mindent, mert kevés volt a pénzem hosszú éveken keresztül.
Mi számít szerencsének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!