Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor a postás kihozza a...

Mikor a postás kihozza a nyugdíjat, miért adnak neki 500 ft- 1000 ftot a mamáék? (Egyébként utcànkba mindenki ad neki)

Figyelt kérdés
ma 06:20
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Borravalót adnak neki, így köszönik meg neki a munkáját.
ma 06:30
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

Kenőpénz, mert hajlandó elvégezni a a munkáját.

Egyszer voltam pár hónapig munkanélküli 15 éve, anyósáknál laktunk még, és oda jött a segíly. Az én pénzemből egyszer nem akartak adni borravalót a trógernek, utána már cseszett csöngetni, csak bebaxta a papírt, hogy a postán átvehetem.

ma 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

Borravaló :)

Nálatok legalább rendes, én egyszer pont otthon voltam egész nap, amikor jött valamilyen hivatalos, személyesen átvevős cucc. Kopogás helyett fogta, rátűzte az ajtóra hogy sikertelen kézbesítés, caplathattam el jó messze a postára

ma 08:54
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Azért hogy ne ő maga tegyen el belőle többet. Idősekben benne van ez a félelem.
ma 09:08
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk detto, és kár volt a kettes válaszoló hozzászólását lepontozni. Ha nincs lóvé, bevágják a cédulát a ládába, és egy 70 éves mama-papa már nem szívesen gyalogol a pár kilométerre lévő központi postára a nyugdíjáért. Aztán hazafelé ugyanez. (Ha van kocsija véletlenül, akkor meg kb. ugyanannyit fizet ki a parkolásért, ha egyáltalán talál a posta környékén parkolót)
ma 09:08
 6/8 anonim ***** válasza:
13%
Ez egy hülye szokás
ma 09:13
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk hosszú éveken át ugyanaz volt a postás. Mamám és később anyám is adott neki egy keveset a nyugdíjából.

Elköltöztünk, de a városban maradtunk, viszont a címünk nem változott meg még egy pár évig, de a leveleinket mindig elhozta az új címre vagy bárhová, miután telefonált, hogy jött levél.

Szóval megérte rendesnek lenni vele, mert később ő is rendes volt.

ma 09:20
 8/8 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem felháborító, hogy a kis pénzből elvár vki borravalót. Segély, gyes, nyugdíj, a szegényeket sarcolja. Én csak akkor adok, ha csomagot hoz, 500,-at szoktam.
ma 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!