Mikor a postás kihozza a nyugdíjat, miért adnak neki 500 ft- 1000 ftot a mamáék? (Egyébként utcànkba mindenki ad neki)
Kenőpénz, mert hajlandó elvégezni a a munkáját.
Egyszer voltam pár hónapig munkanélküli 15 éve, anyósáknál laktunk még, és oda jött a segíly. Az én pénzemből egyszer nem akartak adni borravalót a trógernek, utána már cseszett csöngetni, csak bebaxta a papírt, hogy a postán átvehetem.
Borravaló :)
Nálatok legalább rendes, én egyszer pont otthon voltam egész nap, amikor jött valamilyen hivatalos, személyesen átvevős cucc. Kopogás helyett fogta, rátűzte az ajtóra hogy sikertelen kézbesítés, caplathattam el jó messze a postára
Nálunk hosszú éveken át ugyanaz volt a postás. Mamám és később anyám is adott neki egy keveset a nyugdíjából.
Elköltöztünk, de a városban maradtunk, viszont a címünk nem változott meg még egy pár évig, de a leveleinket mindig elhozta az új címre vagy bárhová, miután telefonált, hogy jött levél.
Szóval megérte rendesnek lenni vele, mert később ő is rendes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!