Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért értik meg jobban, ha...

Miért értik meg jobban, ha valaki állatvédelemből nem eszik húst, mint aki nem szereti?

Figyelt kérdés

Én a nem szeretem kategóriába tartozom, állaga, íze nekem nem jó. Úgy vettem észre, hogy ezt nem tudják hova tenni, pedig ez ugyanolyan, mint pl a tökfőzelék, van, aki szereti, van, aki utálja. Csak a fehérjét ne írjátok légyszi, eszem eleget, csak másból :D

Még az exem mostohaanyjánál voltam vendégségben, aki bár tudta, hogy nem eszem húst, mégis azt csinált, mert kiment s fejéből. Ott derült ki. Mondtam, hogy nem baj, nekem megfelelő az is, ha csak kötetet eszem. Azért az exem adott a saját tarjájából, hogy hátha ez ízleni fog. Ettem egy falatot, mostoha anyuka rám szólt, hogy egy egészet vegyek el, én mondtam, hogy nagyon sajnálom, de nem szeretem továbbra sem. Hát amit utólag visszahallottam... Hogy szerintem ő milyen szarul főz és mi az hogy nem ettem meg egy egészet. Aztán évekkel később új munkahelyre kerültem, ahol a csapatépítőre sült húsos tálat akartak rendelni. Én szóltam, hogy lehetne e esetleg valamilyen zöldséget mellé, mert nem eszem húst. Ezt eleinte tök jól fogadták, később kezdtek miatta csesztetni. Én megmondtam, hogy nem szeretem, nem esik jól, de ők úgy könyvelték el, hogy az állatokat sajnálom, ha hónapokkal később szóba került, így adták tovább az újaknak az információt.

Ez miért lehet?

ma 11:03
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%
Mert az erkölcsi indokokat (pl. állatvédelem) érzelmileg könnyebben megértik, míg az ízlést személyes, „kényes” döntésnek tekinthetik, amit nehezebb elfogadni.
ma 11:11
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez az adott családban gond, akkor vagy mondod, hogy sajnálod az állatokat, vagy hogy kiütéseket kapsz a hústól - ha úgy jobban megértik, akkor már megérte, nincs több veszekedés.

Egyébként nem feltétlen fogadják el jobban az elvi indokokat, nálam éppen fordítva van, tényleg allergiás tüneteim vannak minden állati fehérjétöl, sem hús, sem tej-tejtermék, sem tojás nem lehet abban, amit megeszem, mert asztmás jellegü köhögörohamokat kapok töle, ami tényleg nagyon rossz, volt már, hogy az ügyeletre kerültem emiatt. Amíg az egyszerüség kedbvéért azt mondtam, vegán étrenden vagyok, mindenki belekötött, amióta elmondtam az allergiát, - illetve a mások részéröl az "egy kicsi nem árt" jellegü titokban beletett akármi utáni fuldoklórohamok - meggyözték öket, hogy nem ehetek ilyesmiket.

ma 11:16
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

Hát én nem ezt tapasztalom, én is az ízét/állagát utálom a húsnak... Amint ezt megtudják az emberek, 10-ből kb 8 alkalommal rákezdenek hogy "csak nem ettél még igazán jó xy húsételt!!" vagy "olyan nincs!!" vagy hasonló.

Én már gondolkoztam hogy inkább etikai/vallási dologgal fogom indokolni ezután, hátha azt könnyebben elhiszik.

ma 11:33
 4/17 anonim ***** válasza:
69%
Csak azért, mert ez ritka dolog. Az emberek többsége szereti a húst, és ha nem eszik, akkor inkább sajnálatból, semmint ízlés miatt. Én is csak egy embert ismerek, aki nem szereti a húst és szintén meglepődtem, mikor mondta. Nem azért, mert ne tudnám elfogadni, csak korábban nem tudtam ilyen emberről.
ma 11:38
 5/17 anonim ***** válasza:
73%
Számomra azért furcsa, "hihetetlen", mert eddig csak olyan emberekkel találkoztam, akik max 1-2 elkészítési módot/fajtát nem szerettek és rengetegen hangoztatják, hogy hús nélkül nem tudnak eltölteni egy napot és társai, illetve szerintem is finom. Én az állatkák sajnálatából igyekszem redukálni a húsfogyasztást, magamnak nem veszek, de ha olyan helyzetbe kerülök tisztelem annyira a személyt, aki adja és a beletett munkát, hogy megeszem. Ha egy társaságba keverednénk én igyekeznék elfogadni a te hozzáállásodat is :)
ma 11:45
 6/17 A kérdező kommentje:
Tesóm sem szereti és ő még gyerekkorában sem ette meg, úgyhogy én így nőttem fel, hogy van, aki nem szereti :D De érthető persze, ha furcsa, ha nem találkoztak még ilyen emberrel.
ma 11:58
 7/17 anonim ***** válasza:
77%

Én ezt nem vettem észre, sőt: ha erkölcsi okokat hozol fel, valaki még magára is veheti, és elkezd vitatkozni, hogy nem gyilkos ő ám.

Ellenben ha nem szereted, hát nem szereted.

ma 12:09
 8/17 anonim ***** válasza:
81%
Én mind a két csoportban benne vagyok, a húst alapból se szerettem soha életemben, és állatvédelmi okból pár éve vegán is vagyok, tehát nem eszem pl. tojást, tejtermékeket stb. amiknek az ízével nem lenne semmi bajom. Egész életemben kaptam hideget-meleget, korábban azt, hogy finnyás meg válogatós vagyok, a vegánságom óta pedig azt, hogy agymosott libsi vagyok. Szóval szerintem ha valaki nem tudja feldolgozni azt a tényt, hogy te valamiben másmilyen vagy, mint ő, akkor mondhatsz neki akármilyen indokot, mindig találni fog módot arra, hogy téged állítson be sz@r embernek.
ma 12:16
 9/17 anonim ***** válasza:
14%
Én pont fordítva vagyok ezzel, ha nem szereted a te dolgod, ha viszont marhaságokat tukmálsz mellé akkor nem fogadom el. Ennyi erővel az oroszlán se táplálkozzon? A növény miben más? Az is élőlény. Ezért semmit sem vagyok hajlandó megvenni amit vegánként hirdetnek. Itthon még annyira nem vészes, bár a Sió gyümölcslé hiányzik... Ausztriában annyi mindenre ráírják (olyanokra is amikre itthon nem), hogy alig tudtam üdítőt választani.
ma 13:36
 10/17 anonim ***** válasza:
76%

Jesszus de korlátolt vagy. :D

ma 13:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!