Miért értik meg jobban, ha valaki állatvédelemből nem eszik húst, mint aki nem szereti?
Én a nem szeretem kategóriába tartozom, állaga, íze nekem nem jó. Úgy vettem észre, hogy ezt nem tudják hova tenni, pedig ez ugyanolyan, mint pl a tökfőzelék, van, aki szereti, van, aki utálja. Csak a fehérjét ne írjátok légyszi, eszem eleget, csak másból :D
Még az exem mostohaanyjánál voltam vendégségben, aki bár tudta, hogy nem eszem húst, mégis azt csinált, mert kiment s fejéből. Ott derült ki. Mondtam, hogy nem baj, nekem megfelelő az is, ha csak kötetet eszem. Azért az exem adott a saját tarjájából, hogy hátha ez ízleni fog. Ettem egy falatot, mostoha anyuka rám szólt, hogy egy egészet vegyek el, én mondtam, hogy nagyon sajnálom, de nem szeretem továbbra sem. Hát amit utólag visszahallottam... Hogy szerintem ő milyen szarul főz és mi az hogy nem ettem meg egy egészet. Aztán évekkel később új munkahelyre kerültem, ahol a csapatépítőre sült húsos tálat akartak rendelni. Én szóltam, hogy lehetne e esetleg valamilyen zöldséget mellé, mert nem eszem húst. Ezt eleinte tök jól fogadták, később kezdtek miatta csesztetni. Én megmondtam, hogy nem szeretem, nem esik jól, de ők úgy könyvelték el, hogy az állatokat sajnálom, ha hónapokkal később szóba került, így adták tovább az újaknak az információt.
Ez miért lehet?
“ A növény miben más?”
Ha jártál volna általános iskolába, akkor tudnád alapvetően miben mások a növények és az állatok.
A haszonállatoknak termelt takarmányt a tündérke hozza? Vagy ahhoz nem kell aratni, kaszálni, növényvédőszert használni, erdőt irtani? :D
Akkor remélem nem esznek pálmaolajat meg avokádót.
Azt is elhiszik, hogy csak istállózó állattartás van, legeltetés nincs. Azt is elhiszik, hogy a legelőkből kialakítandó nagyüzemi növénytermesztés az állatbarát. Messziről könnyű vegánkodni, de a legkisebb környezeti terhet a fexitariánus, helyben termelt élelmiszert fogyasztó otthon főző emberek adják. Kár, méregzöldnek lenni se bölcs dolog.
Én pl nem eszem egyiket se (pedig amúgy nem is vagyok vegán).
Ééééés ennek mi köze a kérdéshez?
Ugyanezt élem, csak én az édes ízt nem szeretem. Egy szőlőfürt bármikor jöhet, a görögdinnye, érett banán már sok, a csokitól, cukrozott italoktól, süteményektől meg a belem fordul ki.
Általában van az a reakció, hogy "de hova akarsz te fogyni?!" (nem akarok fogyni, sőt), meg a sértődés, hogy az illető szívét-lelkét belesütötte abba a zserbóba, és ha nem kérem, az azt jelenti, hogy ő szar cukrász, véletlenül sem azt, hogy nekem van egy ízlésem, meg válogatós vagyok. Nagyanyám mondta mindig, hogy mindenki csak azzal a fejjel tud gondolkozni, ami neki van, és tényleg, mindenki a saját szűrőjén keresztül nézi a világot. Számomra is elképzelhetetlen, hogy hogy lehet, hogy valaki pl undorodik a gombától, mikor az szerintem mennyei manna, már attól összefutott a nyál a számban, hogy eszembe jutott a gombapaparikás.
Mert millióféle ízű és állagú hús/hústermékek van, ezért úgy érzik, benne van a pakliban, hogy létezik olyan, ami ízlene neked.
Ha meg valaki az állatokat sajnálja az teljesen egyértelmű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!