Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rendben van az önmagammal...

Rendben van az önmagammal való viszonyom a felsoroltak alapján?

Figyelt kérdés

-ki tudok állni magamért ha a helyzet úgy adja, ki tudom mondani a véleményem, képes vagyok nem-et mondani

-bárkivel ha kommunikálok(legyen az idegen is) ugyanazt a határozott, kommunikatív hangszínt használom, kifejezően beszélek, jók a kommunikációs készségeim, van humorérzékem

-ha tükörbe nézek, elégedett vagyok, a személyiségemmel is(sok pozitív kulso megetősítés hatására főként, mert nem mindig volt ez így)

-kerülöm a lehúzós embereket

-egyből érzem a hátsó szandekot ha van, hátrálok is azonnal

-nem osztok meg magamról privát dolgot random ismerősöknek

-nem keresem kényszeresen a felszínes emberi kapcsolatokat, sőt kikerülöm, nincs is

-nem félek az egyedülléttől, sőt, kifejezetten jól elvagyok egyedül

Az emberek szeretnek is velem beszélgetni, és keresik a társaságom, ezt meg is figyeltem és már mondták is.

A kérdést azért tettem fel hogy ilyen tulajdonságok alapján milyennek gondoltok valakit. Mert hát még 1 évvel ezelőtt a béka s3gge alatt volt az önképem és a leírtak szöges ellentetje voltam

Várom a válaszokat, és az is érdekelne, ti milyennek gondoljátok magatokat ebbol a szempontból:)

ma 10:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

Ja, és hogy édesanyádtól, édesapádtól megkapod, az miért nem elég? Mert nincs benned bizalom, és önbizalom sem. Ezért írtad a kérdést.

Nem az 1-es vagyok, de én is rálátok az emberekre. Sajnos egyetlen kérdés alapján, tudom mi zajlik bennük. Ők persze nem tudják. Ezért nehéz együtt dolgozni velük.

ma 14:19
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek de van önbizalmam és rendben vagyok magammal, lehet hogy legbelül még vannak traumák amiket elzárok magamban de aki velem találkozik vagy ismer és beszélünk épp, a már-már túlságosan magabiztos, határozott de mégis távolságtartó kiállásom miatt mondaná azt hogy biztos traumatizált ember vagyok.

#11, tudjuk, te meg hát a Mindenttudó vagy mi?🤡

ma 14:26
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

"de van önbizalmam és rendben vagyok magammal,"

Akinek van önbizalma és rendben van magával, az nem kíváncsi vadidegen emberek véleményére!

A "de" kötőszó pedig ellentétes viszonyra utal. Te csak azt szeretnéd, hogy legyen önbizalmad és rendben legyél. De ez nincs így. Miért hazudsz nemcsak itt, hanem még saját magadnak is?

Te minket, azaz vadidegen embereket kérdeztél meg, olyanokat, akik nem ismernek téged. Tehát, nekünk, vadidegen embereknek az a véleményünk, hogy te nem vagy rendben önmagaddal. Akár tetszik neked, akár nem. És hisztizhetsz itt, mint ahogy tetted az 1-es és a 11-es válaszolóval is, attól csak még gyerekesebbre és még mélyebbre süllyedsz.

Azzal, hogy így fel akarod magad magasztalni, csak azt hiteted el magaddal, hogy oké vagy, de nem, nem vagy oké.

A legtöbben ezért mennek el egy pszichológushoz, mert egy külső ember sokkal jobban rálát a dolgokra, mint az ismerősök, rokonok, akik esetleg hazudnak neked, nem mondják meg az igazat, csak azért, hogy ne bántsanak meg téged.

A kisebbségi komplexusban szenvedők is pont ilyenek, mint te. Égik magasztalják magukat, tulajdonképpen a semmire.

ma 14:33
 14/20 A kérdező kommentje:

Azért van mire "magasztalni" .

magam, hiszen szép vagyok, jól nézek ki, és rengetegen megnéznek, a személyiségem is ütős

ma 14:36
 15/20 anonim ***** válasza:
63%

Na jó, most szóltad el magad. A kérdés jelentve provokáció miatt.

És még szerény is vagy, a semmire. :D

Te miért nem fogadod el a neked nem tetsző válaszokat? Akkor miért minket, vadidegen embereket kérdeztél meg? Miért nem volt elég anyuci és apuci, meg egyéb ismerős véleménye?

ma 14:38
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

Én is egyetértek az egyessel.

"-bárkivel ha kommunikálok(legyen az idegen is) ugyanazt a határozott, kommunikatív hangszínt használom, kifejezően beszélek"

Ha valaki így kommunikál, ahogy te leírtad az képes meghallgatni a másikat, majd pontosan érvelve válaszolni. A te esetedben ez nem valósult meg és a válaszaidon is látszik, hogy te milyen nagyra tartod magad más pedig mehet a fenébe. Az egyes válaszoló nem egyeske, nem kell rögtön lealacsonyítanod, lehet sokkal többet ér már el az életben, mint te. De bármit is ért el, mindenki megérdemli a tiszteletet.

Elhiszem, hogy ennyire tökéletes vagy, de akkor minek vadidegenek megerősítése? Mi csak a te leírásod alapján tudunk ítélni és ami a válaszaid alapján átjön, ne haragudj, de minden, csak nem pozitív.

ma 15:25
 17/20 anonim ***** válasza:
70%

Kár leállni vele vitázni. 15,6 évesen már azt hiszi ő sza.ta a spanyol viaszt. Nagyon nem vagy jól és minél előbb keress fel egy szakembert, aki segít neked, mert felnőtt korodba egyedül fogsz maradni. Ha meg már felnőtt vagy(amit kétlek) és mégis így viselkedsz, mindenképpen keress meg egy orvost, aki segít!

Traumája meg kb mindenkinek van, ez gyenge érv az ellen, h miért vagy bunkó és primitív.

ma 15:50
 18/20 anonim ***** válasza:
23%

Többen írták, hogy aki rendben van magával, annak nincs szüksége mások véleményére. Na ez szerintem ez nem igaz.

Szerintem aki rendben van magával, képes kikérni, megfontolni és ha kell megfogadni mások véleményét. A teljes elutasítás ugyanannyira a bizonytalanság jele, mint a túlzott megfelelés.

ma 15:54
 19/20 anonim válasza:
100%

#18, itt senkinek nem azzal van baja, hogy kikéri mások véleményét, hanem azzal, hogy olyanokét kéri ki, akik a kérdés kiírásáig azt sem tudták, hogy ez a kislány a világon van.

Egy 18-20 leírásból nem lehet senkit sem objektíven megítélni, főleg, hogy reakció nincsenek szinkronban a leírtakkal.

A kérdezőnek két dologban mindenképpen fejlődnie kellene: egyrészt szelektálnia kéne, hogy kitől vár és fogad el külső visszacsatolást, mert ahogy gondolom az sem érdekli, hogy jó véleménnyel van-e róla a postás és kedveli-e a Wolt futár, úgy az sem kéne tényezőnek lenni, hogy mit gondol róla random Józsi a gyékán. A másik dolog, hogy bölcsebben kellene megválasztani a harcait. Tiniként nyilván minden halálosan komoly és vért kíván, 10 év múlva meg nevetni fog, hogy milyen hülyeségek miatt volt képes a billentyűzetet koptatni olyan emberek kedvéért, akiknek amúgy semmi ráhatása vagy befolyása nem volt az életére.

ma 16:35
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"itt senkinek nem azzal van baja, hogy kikéri mások véleményét"

Ja, persze, én nem a kérdezőre értettem, hanem általánosságban.

Igazából a kérdezőnél amúgy nem az a baj, hogy érdekli-e mások véleménye, hanem hogy csak akkor érdekli, ha neki kedvező. :D

ma 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!