Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok idős ember miért nem...

Sok idős ember miért nem veszi észre, hogy rengeteg Facebook poszt MI (AI) generált?

Figyelt kérdés
Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem tele van a falam ilyen AI generált képekkel. Írjunk ament, küldjünk hálát, becsüljük meg a nagypapa áltat egyedül faragott bármit...sok idős ember meg elkezd gratulálni, sok boldogságot, egészséget kívánni. Tényleg nem jut el az anyukig, hogy ez nem valós dolog, amit látnak?

jan. 9. 09:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
72%

Mindkettő, az öregség is, de ezek fiatalon is ilyen buták voltak többnyire.

Sokuk olyan, mint egy gyerek, felnőtt testben.

És igen, a híradót szentírásnak veszik, az se tűnik fel nekik, hogy egyes csatornákon 100% kormánypropaganda megy, és semmi kritikát nem fogalmaznak meg a kormánnyal szemben, semmi objektivitás nem figyelhető meg.

A látszatra sem adnak.

jan. 10. 12:11
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem szoktak ehhez hozzá és nincsenek annyira benne a modern technológiában, mint a fiatalok - még aki intelligensebb is, az is simán bedől egy jobb kamunak (pl. a többdiplomás építészmérnök apámnak nekem kellett elmagyaráznom, hogy az az "Index" cikk, amiben azt állították, hogy Tatár Csilla MLM-re próbálta rávenni Istenes Lászlót vmi tv-műsorban, az kamu, mert az nem az Index oldala, hanem az Indexhez hasonlóra készített pénzhalász kamuoldal). Plusz van, aki már nem is lát jól.
jan. 10. 15:24
 23/25 A kérdező kommentje:
Apám 70 elmult de sose hitte el amit a tvben hallott. Mondjuk ehhez az is kell hegyen vilaatasa az embernek, tudjon nyelveket, ismerje a vilagot stb
jan. 10. 21:17
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem ebben nőttek fel. Sőt még én sem... nekem is meglepő volt,hogy gyakorlatilag egyik napról a másikra elözönlötték a vilagot az AI képek.

És aki nem ezt látta,nem tud eléghamar reagál a világ változásaira azt ezzel meglehet vezetni. Ő a képet látja a hibát nem.

jan. 11. 08:36
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy már gyengén látnak, rossz a szemük, így nem érzékelik, mennyire nem valós képet, GIFet, hasonlókat néznek épp. Sokukban nincs meg a kritikus gondolkodás, sokan túlzottan megbíznak a neten látottakban, illetve olyanok is akadnak szép számmal, akik eléggé alulinformáltak az AI által generált dolgok terén is.

Valamint.. vannak olyan tartalmak, amik valóban már szinte olyan élethűek, hogy csak az tudja őket megkülönböztetni őket a valóstól, akik ilyen téren jártasabbak.

jan. 12. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!