Miért tartják az emberek elhibázott elgondolásnak a női egyenjogúságot a férfias szakmákra is kiterjeszteni, miközben a nők képesek az év minden napján lefutni egy maratont is?
https://www.youtube.com/watch?v=OxjyqCjM8mc
Ez elképesztő teljesítmény, amire csak egy férfi lenne képes. Ez is mutatja, hogy fizikai erőnlétben semmi különbség nincs egy nő és férfi között.
Mégis sokan ellenzik, hogy a női egyenjogúság arra is kiterjedjen, hogy a nők kőművesek/gázszerelők/lakatosok/hentesek legyenek.
Ha az év 365 napján folyamatosan le tudják futni a 40 km-es maratont minden egyes áldott napon, akkor a kemény fizikai munkát mégis milyen alapon kerülik ki?
"és hát sajnos sok a nőgyűlölő"
a nősoviniszta, miben jobbak a férfiak? , primitív ösztönlény minden férfi, stb... "nőkben" mit is kellene szeretnünk, elárulnád?
Feltétel nélküli szeretetre legfeljebb valami torz neveléselmélettel megáldott szülő alkalmas, egy idegen nem igazán....
"Ez is mutatja, hogy fizikai erőnlétben semmi különbség nincs egy nő és férfi között."
Kérdező, amúgy szoktál ilyen netflixes wonderwoman és társain kívül más infót is begyűjteni a nagyvilágból?
Butaság, amit mondasz, nincsenek elzárva a férfi szakmák. A női szakmák jobban: pl. a dajka, a dúla, vagy az óvó bácsi.
De az megint helytelen, amit pl. Amerikában csináltak, hogy egy női tűzoltónak leszállították kisebbre a követelményeket, mint egy férfinak.
Két dolog hiányzik a gondolatmenetedből. A maratonnal érvelsz a nehéz fizikai munkára való képesség mellett, holott az utóbbi inkább az erősportokhoz hasonló.
Kihagyod, hogy a nő az élete során egyszer- kétszer, de akár többször is várandós lesz, ami súlyosan beszűkíti a fizikai teherbírását is, és a gyerek kihordása érdekében is jó ha tartózkodik bizonyos dolgoktól. ( Olyankor nem fog maratont se futni)
"Lehetnek kőművesek meg jöhetnének hozzánk is a vizművekhez hatalmas csöveket szerelgetni. De nem mennek mert miért is tennék magukat fizikailag tönkre ez nem olyan mint egy edzés vagy sport, miért lennének koszosak, horzsolnák le a bőrüket amikor nőként nincsenek erre rákényszerülve."
Bocs, de ez tök általánosító és egydimenziós gondolkodás :D
Rengetegen vannak nők is ezekben a "mocskos" szakmákban, én is abban vagyok, mert imádom munka közben bekoszolni a kezem. Nem, nem vagyok rákényszerülve, én ezt SZERETEM csinálni, ebben érzem jól magam, büszke vagyok arra, hogy azt csinálom amit. Érthetetlen amit mondasz, egy férfi sincs erre rákényszerítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!