Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartják az emberek...

Miért tartják az emberek elhibázott elgondolásnak a női egyenjogúságot a férfias szakmákra is kiterjeszteni, miközben a nők képesek az év minden napján lefutni egy maratont is?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=OxjyqCjM8mc

Ez elképesztő teljesítmény, amire csak egy férfi lenne képes. Ez is mutatja, hogy fizikai erőnlétben semmi különbség nincs egy nő és férfi között.

Mégis sokan ellenzik, hogy a női egyenjogúság arra is kiterjedjen, hogy a nők kőművesek/gázszerelők/lakatosok/hentesek legyenek.

Ha az év 365 napján folyamatosan le tudják futni a 40 km-es maratont minden egyes áldott napon, akkor a kemény fizikai munkát mégis milyen alapon kerülik ki?

jan. 2. 21:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
A női egyenjogúságot azért szokták emlegetni sokan, hogy legyen munkájuk. Ha megfigyeled munkában, sok férfi úgy próbálja védeni a seggét -még ha nő is alkalmas a feladatra - hogy elkezdi mobbingozni, szekálni, ellehetetleníti, mert csak nő. Attól még neki is elő kell teremteni nő létére a kenyerét, annak ellenére hogy " csak egy nő". Szerintem nem érdemes szélsőségekbe bocsátkozni ..
jan. 3. 05:44
 12/22 anonim ***** válasza:
62%
11# Szerintem nem (feltétlenül) a seggüket védik ilyenkor, hanem a primitívebb fajtának sérti az egóját, hogy “mi az, hogy egy kis csicska nő is meg tudja csinálni, amit én, A FÉRFI csinálok?”, nagyon sokan (nemtől függetlenül) abból nyerik az önbizalmat, hogy a náluk valamiben gyengébbeknél jobbnak érzik magukat és ezt hangoztatják, és hát sajnos sok a nőgyűlölő, aki szerint a nők eleve másodrangúak, ha pedig a valóság ezt nem igazolja, akkor nem tudnak vele mit kezdeni.
jan. 3. 08:04
 13/22 anonim ***** válasza:
58%

"és hát sajnos sok a nőgyűlölő"

a nősoviniszta, miben jobbak a férfiak? , primitív ösztönlény minden férfi, stb... "nőkben" mit is kellene szeretnünk, elárulnád?

Feltétel nélküli szeretetre legfeljebb valami torz neveléselmélettel megáldott szülő alkalmas, egy idegen nem igazán....

"Ez is mutatja, hogy fizikai erőnlétben semmi különbség nincs egy nő és férfi között."

Kérdező, amúgy szoktál ilyen netflixes wonderwoman és társain kívül más infót is begyűjteni a nagyvilágból?

jan. 3. 08:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem gondolom elhibázott dolognak, hogy az EGYENJOGÚSÁGOT (nem egyenlőséget!) terjesszük ki az élet minden területére. Ha egy adott nő alkalmas arra, hogy kőműves legyen vagy hentes, és akar, akkor legyen. Én speciel tudom magamról, hogy a testfelépítésem, erőnlétem miatt nem lennék alkalmas kőművesnek nőként, ezért nem megyek annak, de ha a szomszéd Annának ez a szíve vágya és képes rá, hajrá. Ugyanígy, ha Robika óvóbácsi szeretne lenni, hajrá, ha nem, mert nem tartja rá magát alkalmasnak, az is jó.
jan. 3. 08:24
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

Butaság, amit mondasz, nincsenek elzárva a férfi szakmák. A női szakmák jobban: pl. a dajka, a dúla, vagy az óvó bácsi.

De az megint helytelen, amit pl. Amerikában csináltak, hogy egy női tűzoltónak leszállították kisebbre a követelményeket, mint egy férfinak.

jan. 3. 09:02
 16/22 anonim ***** válasza:
79%

Két dolog hiányzik a gondolatmenetedből. A maratonnal érvelsz a nehéz fizikai munkára való képesség mellett, holott az utóbbi inkább az erősportokhoz hasonló.

Kihagyod, hogy a nő az élete során egyszer- kétszer, de akár többször is várandós lesz, ami súlyosan beszűkíti a fizikai teherbírását is, és a gyerek kihordása érdekében is jó ha tartózkodik bizonyos dolgoktól. ( Olyankor nem fog maratont se futni)

jan. 3. 12:17
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit kiterjeszteni, hiszen mindenki azt csinál amit akar. Nőből is lehet kőműves, csak nem akar az lenni érthető módon.
jan. 3. 12:35
 18/22 anonim ***** válasza:
67%
12-es értem. Viszont az ilyen együgyű féfinéppel az a gond, hogy 1/ kisebbrendűségi komplexusa van 2/ jó képességű nőket lehetelenítenek el 3/ rossz hírbe hozzák őket, ami eleve rágalmazás, mert ellehetetleníti a további előremenetelét .. szóval Uraim hátrébb, az agarakkal nem az Őskorban élünk.
jan. 3. 12:45
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"Lehetnek kőművesek meg jöhetnének hozzánk is a vizművekhez hatalmas csöveket szerelgetni. De nem mennek mert miért is tennék magukat fizikailag tönkre ez nem olyan mint egy edzés vagy sport, miért lennének koszosak, horzsolnák le a bőrüket amikor nőként nincsenek erre rákényszerülve."

Bocs, de ez tök általánosító és egydimenziós gondolkodás :D

Rengetegen vannak nők is ezekben a "mocskos" szakmákban, én is abban vagyok, mert imádom munka közben bekoszolni a kezem. Nem, nem vagyok rákényszerülve, én ezt SZERETEM csinálni, ebben érzem jól magam, büszke vagyok arra, hogy azt csinálom amit. Érthetetlen amit mondasz, egy férfi sincs erre rákényszerítve.

jan. 3. 13:49
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a takarítók meg a szociális munkások, nyugdíjasotthonban ápolók nem lennének koszosak. Mégsem tolonganak azokért a munkákért a férfiak.
jan. 3. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!