Veletek is úgy kommunikálnak írásban az emberek, hogy egyszer csak nem írnak vissza?
Néhány hete meghirdettem interneten néhány nem használt cuccom, nagyrészt írásban kommunikálok a jelentkezőkkel. Gondolom nem érdekli tovább őket az áru, de úgy záródnak le a beszélgetések, hogy nem írnak többet, nem válaszolnak.
Példának okáért egyik termékemre 4500 forintos árat írtam, de megjelöltem, hogy alkuképes. Rám írt egy ember, hogy szállítással együtt belefér-e 4500 forintba, kis termék, olcsó a szállítás, visszaírtam neki, hogy benne vagyok, beszéljük meg. Azóta 2 hét telt el és nem válaszolt, gondolom nem érdekli. Aztán ugyanarra a termékre jött pár nappal később egy ajánlat, 1000 forintot akart érte adni, de bevállalta, hogy házhoz jön érte. Először ajánlottam neki 3000 forintos árat, majd azt sokallta, 2500-at ajánlott érte, rámondtam az áment, 4 napja nem jelentkezett.
Másik terméknél hasonló. Például rám írt egy ember, hogy szeretné megvenni a meghirdetett áron a tárgyat. Rendben, megkérdeztem tőle, hogy hogyan szeretné átvenni, kiderült hogy futárcéggel, megbeszéltük hogy utánvétellel, majd többet nem válaszolt, 2 hete nem reagál, az adatait nem adta meg a szállításhoz, de nem is szívesen küldök utánvétellel elérhetetlen embernek csomagot.
Ez három példa, de nem elszigetelt esetek, viszonylag sok ember megcsinálja, hogy egyszer csak nem válaszol.
Mint az előbb írtam, gondolom nem érdekli tovább őket a tárgy, de legalább megírhatnák, hogy ne tartogassam a terméket, meg ne várjak arra, hogy akkor visszaír, vagy sem.
Nálatok is ilyenek az emberek, hogy egyszer csak nem írnak vissza? Miért csinálhatják, hogy egyszerűen felszívódnak?
Mi is hirdettünk régebben sok cuccot. Sajnos tapasztaltuk ezeket a dolgokat rengeteg embernél és fogalmam sincs miért csinálják ezt. Lényeg, hogy soha ne tedd félre senkinek, hanem aki előbb jön érte, annak add el.
Amúgy társkeresésnél is hasonlóan eltűnögetnek.
Én eredetileg úgy voltam vele, hogy aki 3 napig nem ír vissza, az nem akar üzletet. Miért? Mert volt már olyan, hogy 1-2 naponta válaszolt valaki, de amúgy a lassúság ellenére tartotta magát a megbeszéltekhez és becsületesen lezajlott az üzlet.
A másik meg, hogy én is jártam úgy, hogy elkezdtem beszélni egy eladóval, megvan a termék, lehet vinni, majd egyszer csak szólt, hogy más hamarabb ment érte, így jártam. Persze, biztos jobban járt, csak már úgy volt, hogy viszem. Ezért van az, hogy például ha lebeszélem a szállítás módját, akkor várom, hogy válaszoljon és nem adom oda hirtelen másnak, csak a kérdésben lévő példából is látszik, hogy nem mindenki válaszol.
Tisztelet a kivételnek, azonban nagyon sok embernek ilyen defektes a kommunikációja és/vagy bele sem gondol, hogy ilyen esetben az lenne a minimum, hogy egy ponton túl, megírja, mégsem érdekli, vagy már nem releváns a dolog többé. Ez lenne az elvárt dolog, sokaknak mégsem sikerült ezt megtenni.
Szomorú, de ez már ismerkedésnél, társkeresésnél is normalizált dolog lett, pedig szerintem egyik ilyen esetben sem helyes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!