Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lehet az, hogy a majmok...

Miért lehet az, hogy a majmok iránt alapvető gyűlöletet érzek?

Figyelt kérdés

Ha látom őket természetfilmben vagy bárhol, akkor olyan gondolataim és érzéseim támadnak, hogy szeretném bántani, kínozni őket. Nem vagyok kegyetlen ember és semmilyen más állattal szemben nem érzek így. Az, hogy ugrálnak és kapkodják ide-oda a fejüket számomra nagyon irritáló, valamit bekapcsol bennem.

Még Alföldi Róbert mesélt egyszer egy olyan sztorit, hogy amikor Afrikában járt, akkor az út közepén egy majom tetszhalottat játszott, és amikor kiszálltak segíteni neki, akkor a barátai hirtelen előbújtak és megrohamozták a kocsit élelemért. Na akkor is nagyon durva gondolataim voltak, pl. hogy szívesen megnézném, ahogy az összeset összezárnák egy ketrecbe és lassan forrósítanák alattuk a talajt, hogy olyan majmosan visítozva fájdalmasan haljanak meg.

Ez mitől lehet bennem? Testközelből soha nem érintkeztem még majommal, tehát nincs velük negatív berögződésem vagy ilyesmi.

tegnap 08:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%
Én úgy vettem észre, hogy a gyűlölködő emberek magukkal nincsenek rendben. Lehetséges, hogy bujkál benned valami amivel nem vagy megbékélve? Sokan a macskákat bántják pl, vagy csak gondolat szintjén, mert nem tudják feldolgozni, hogy önálló akaratuk van és nem engedelmeskednek. Talán a majomnál is frusztrál, hogy túl.. emberiek. Tudatosan ezt le lehet gyűrni szerintem, sőt elmehetnél olyan helyre ahol lehetőséged adódik mondjuk etetni őket vagy a nyakadba venni, hátha kicsit megváltozik a hozzáállásod. Ha ez segít, egyszer leguggoltam egy kismajomhoz, és az üvegen keresztül grimaszoltam neki, meg peekaboo-t játszottam, és annyira tetszett neki, hogy odahívta a testvéreit játszani. Gondolj erre:D
tegnap 10:27
 12/25 anonim ***** válasza:
54%
Jó neked kérdező, én inkább csodálattal nézek a majmokra és boldoggá tesz, hogy élnek ezen a bolygón legalább az emberhez hasonló állatok, emberszabásúak akik egy kicsit képesek emberien viselkedni, érezni. Hogy ez egyes embereket miért tölt el gyűlölettel tudja a jóisten, de nagyon szomorú az biztos.
tegnap 10:34
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
Ez fura kérdező, én imádom a majmokat és minden emberszerűt. Nagyon érdekesnek találom, hogy olyan emberszerűek, de még nem emberek. Ha lehetne itthon tartani, én tartanék is csimpánzot.
tegnap 10:52
 14/25 anonim ***** válasza:
18%
majomfobia
tegnap 11:04
 15/25 anonim ***** válasza:
72%
13 # tartanál csimpánzt? Előtte azért pattintsd ki magad és napi szinten csinálj olyan gyakorlatokat amitől brutál állóképességed lesz mert ha bevadul a majom akkor valahogy megkell fékezni
tegnap 11:30
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
Miért mikor Borsodban a Pista bá a 6. sör után bevadul oda nem kell állóképesség? Ahhoz képest egy majom semmi.
tegnap 11:34
 17/25 anonim ***** válasza:
19%

Nyilván azért fogalmaztam úgy, hogy "ha lehetne", mert nem igazán lehetséges, több okból sem.

tegnap 11:39
 18/25 anonim ***** válasza:
17 # persze értem :) én azért megmérkőznék egy csimpánzzal 😁
tegnap 12:43
 19/25 A kérdező kommentje:

#9 Amúgy mondok erre jobbat.

Én még a legyet is úgy kapom el, hogy életben marad (összecsapom felette a két markomat és mivel felfelé száll, belerepül) és úgy teszem ki. Tehát szó szerint a légynek sem ártok. :)

És tényleg vicces, hogy Youtube-on fenn van mindenféle rovarokat kínzó videó, pl. ahogy öngyújtóval eléget egy szúnyogot, és annak érdekes módon mindenki tapsol. Valahogy csak az számít állatkínzásnak egyesek szemében, ha emlőssel teszed.

tegnap 20:02
 20/25 A kérdező kommentje:
Egyébként az jutott még eszembe, hogy volt egy osztálytársam, aki nagyon stréber volt és állandóan kiesett a padból amikor jelentkezni kellett, és mindig, mindenki más fölé akart kerekedni és észrevetetni magát. Ő akart mindig mindent csinálni és mindenkinél jobbat tudni mindent. Na nála éreztem még hasonlót, mint a majmoknál.
tegnap 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!