Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lehet az, hogy a majmok...

Miért lehet az, hogy a majmok iránt alapvető gyűlöletet érzek?

Figyelt kérdés

Ha látom őket természetfilmben vagy bárhol, akkor olyan gondolataim és érzéseim támadnak, hogy szeretném bántani, kínozni őket. Nem vagyok kegyetlen ember és semmilyen más állattal szemben nem érzek így. Az, hogy ugrálnak és kapkodják ide-oda a fejüket számomra nagyon irritáló, valamit bekapcsol bennem.

Még Alföldi Róbert mesélt egyszer egy olyan sztorit, hogy amikor Afrikában járt, akkor az út közepén egy majom tetszhalottat játszott, és amikor kiszálltak segíteni neki, akkor a barátai hirtelen előbújtak és megrohamozták a kocsit élelemért. Na akkor is nagyon durva gondolataim voltak, pl. hogy szívesen megnézném, ahogy az összeset összezárnák egy ketrecbe és lassan forrósítanák alattuk a talajt, hogy olyan majmosan visítozva fájdalmasan haljanak meg.

Ez mitől lehet bennem? Testközelből soha nem érintkeztem még majommal, tehát nincs velük negatív berögződésem vagy ilyesmi.

ma 08:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
38%
Valami elmebetegseg... de jobb, mintha ismeretlen emberek irant ereznel igy ok nelkul.
ma 08:48
 2/23 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom,de egyszer összezárnálak velük egy ketrecbe és megnézném ki kínozná jobban a másikat.:)
ma 08:49
 3/23 anonim ***** válasza:
44%
Erre a kérdésre egyedül csak te tudod a választ. Viszont lehet, hogy a majmok okosabbak és együttérzőbbek, mint te.
ma 08:54
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Belőlem is nagyon erős ellenszenvet váltanak ki úgy, hogy én nagy állatbarát vagyok, viszont én veled ellentétben nem bántanám őket, egyszerűen csak úgy vagyok velük, hogy "kösz, nem, maradj távol és hagyjuk egymást békén". Érdekes, hogy benned ekkora gyűlöletet ébresztenek és még bántanád is őket.
ma 09:41
 5/23 A kérdező kommentje:

#4 csak neked válaszolok, mert a többi agyhalott előtted szóra sem érdemes.

Nem azt jelenti, hogy ha lenne lehetőségem akkor tényleg bántanám is őket, tudom, hogy ártatlan állatok. Csak az ösztön valamiért mégis az bennem, hogy szívesen megtenném.

ma 09:43
 6/23 anonim válasza:
71%
Engem is nagyon idegesítenek.. főleg a csimpánz.. annak mondjuk neki is mennék ha lenne lehetőségem
ma 09:51
 7/23 anonim ***** válasza:
65%
Hát elég emberszerű lények. Nem lehet, hogy ezért utálod őket? Az emberekkel hogy állsZ?
ma 09:52
 8/23 anonim ***** válasza:
35%
igen meg szegények nem szeretnek borotválkozni, lehet ez is baj
ma 09:54
 9/23 anonim ***** válasza:
78%
4-es vagyok, 5-ös, értelek és szerintem annyira nem vagy szörnyű, mint amennyire sokan beállítanak. Kérdezz körbe embereket, hogy lángszóróval irtanák-e a pókokat és 90+% azt fogja mondani, hogy igen. Míg más a pókokat csettintené ki a létezésből Thanos stílusban, addig te a majmokat. Én azt mondom, hogy amíg nem leled élvezeted kínzásban és nem csinálod, csak így mélyen belül megtartod ezt a véleményed, addig nincs gond. Mindenki reagál így legalább egy állatra, szerintem.
ma 09:56
 10/23 anonim ***** válasza:
50%
7#-el tartok. Szerintem is az emberrel való hasonlóság lesz itt a ludas. Olyan a mimikájukkal meg a testbeszédükkel mint valami kissé szellemi fogyatékos ember lenne. Viszont ha jobban tudatositod magadban hogy ők nem emberek,hanem állatok, én nem ugy nézel rájuk mint az ember aljara,hanem az állatok egyik leginteligensebb fajara, talán csitul az utalat
ma 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!