Miért lehet az, hogy a majmok iránt alapvető gyűlöletet érzek?
Ha látom őket természetfilmben vagy bárhol, akkor olyan gondolataim és érzéseim támadnak, hogy szeretném bántani, kínozni őket. Nem vagyok kegyetlen ember és semmilyen más állattal szemben nem érzek így. Az, hogy ugrálnak és kapkodják ide-oda a fejüket számomra nagyon irritáló, valamit bekapcsol bennem.
Még Alföldi Róbert mesélt egyszer egy olyan sztorit, hogy amikor Afrikában járt, akkor az út közepén egy majom tetszhalottat játszott, és amikor kiszálltak segíteni neki, akkor a barátai hirtelen előbújtak és megrohamozták a kocsit élelemért. Na akkor is nagyon durva gondolataim voltak, pl. hogy szívesen megnézném, ahogy az összeset összezárnák egy ketrecbe és lassan forrósítanák alattuk a talajt, hogy olyan majmosan visítozva fájdalmasan haljanak meg.
Ez mitől lehet bennem? Testközelből soha nem érintkeztem még majommal, tehát nincs velük negatív berögződésem vagy ilyesmi.
#4 csak neked válaszolok, mert a többi agyhalott előtted szóra sem érdemes.
Nem azt jelenti, hogy ha lenne lehetőségem akkor tényleg bántanám is őket, tudom, hogy ártatlan állatok. Csak az ösztön valamiért mégis az bennem, hogy szívesen megtenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!