Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hiszel még az alapvető emberi...

Hiszel még az alapvető emberi jóságban?

Figyelt kérdés
dec. 16. 21:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A legtöbb ember hazudik, lop, csak, vagy csak szimplán hülye.

Én sem segítek már általában az embereknek, max egy maréknyinak akikről úgy gondolom megérdemlik.

Már nem érdekel más nyomora.

dec. 16. 21:11
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Igen. Nagyon ritka, de van. :)
dec. 16. 21:18
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
hinni hiszek, de tapasztalni nem tapasztalom.
dec. 16. 21:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem
dec. 16. 21:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem

Az emberek 99%-a csak és kizárólag a saját érdekében tesz dolgokat.

A maradék 1% az, akiről mondjuk az 1-es válaszoló is írt.

Önzetlen segítség, jóság nincs. Mindig felsejlik mögötte a hátsó szándék.

Én alapvetően önzetlen és segítőkész ember vagyok, de igazából az emberek csak kihasználják.

Ezért alapigazság az is, hogy például egy munkahelyen konkrétan TILOS kedvesnek lenni, mert az emberek a kedvességet gyengeségnek fogják fel, akivel mindent meg lehet tenni. És ha 1-2 alkalommal kedves vagy, harmadjára meg nem, a legnagyobb g.ci leszel az emberek szemében, hogy "húúú de bunkó, ez eddig nem ilyen volt".

Ez persze csak példa volt. De az emberek többsége úgy lép át rajtad ha segítségre szorulsz, mint a sicc, addig vagy jó míg hasznuk származik belőled. Utána kuka.

6/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy van, de nem túl gyakori.. Ritkaságszámba megy.
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem: mert aki jó a másikkal, az nem azt kapja vissza a másiktól, hanem inkább a szemtelenkedést. Nem azért, de jobb lenne, ha inkább senki semmit sem viszonozna inkább a másiknak.
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Attól függ, mit értesz ez alatt. Hogy vannak alapvetően jó emberek? Akkor a válaszom igen, több ilyet is ismerek. Ha azt, hogy az ember alapvetően jó, ez esetben határozottan nem. Sok a rossz ember is, a többség pedig leginkább semleges, se nem kirívóan jó, se nem rossz. Egyszerűen csak keresi a maga boldogulását a világban.
dec. 16. 22:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Már nem, de ehhez 40+ év kellett. Sokáig próbáltam hinni benne. Mondjuk, én is érdekember vagyok, nem tudom, miért várjak másoktól egyebet.
dec. 16. 22:06
 10/14 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes tapasztalatom volt, hogy gyerekekből spontán kijön. Felnőttekből már nagyon ritka, hogy kijön valami jó.
dec. 17. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!