Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » M.ásnak is van egy olyan...

M.ásnak is van egy olyan ijesztő érzése,hogy a férfiak nagy része egyáltalán nem akarja,hogy a nők egyenjogúak legyenek,és szívük szerint úgy élnének,mint az arab kúltúrákban?

Figyelt kérdés
Valahogy az az érzésem,tapasztalatom,hogy nemhogy nem tekintik a nőt velük egyenértékűnek,egy csomó férfinak csak hátránya származott abból,hogy a nő egyedül is képes megállni a lábán és nincs őrá szorulva...a nők jogokhoz jutottak,egyetemre mennek,fejlődnek,ők viszont ugyanott maradtak,ahol 100éve és most szembesülnek vele hogy ez bizony kevés a nőknek.Bármennyire is szeretnék jóhiszemű lenni,azt látom hogy a férfiaknak,mivel nem tudnak és nem is akarnak többet adni,az lenne az igényük,hogy mint az arab kultúrákban a nő is csak egy legyen a vagyontárgyaik közül,akivel nem kell foglalkozni,csak jár,van,dugható és kész...
ma 15:08
1 2 3
 1/23 Fragments of Fantasy ***** válasza:
89%
Ez nem "ijesztő megérzés", hanem tisztában vagyok vele, hogy így van és páran megragadtak még ezen a tirpák proli szinten.
ma 15:12
 2/23 anonim ***** válasza:
0%
De jó is lenne az arab kultúrában élni! 😊
ma 15:15
 3/23 anonim ***** válasza:
75%
Nem hiszem hogy ìgy van
ma 15:16
 4/23 anonim válasza:
74%
Hogy őszinte legyek, szerintem Magyarországon sem a nők, sem pedig a férfiak nem elég odaadók egymás iránt. Nem tudom, hogy más nyugati országban hogy van, de én itt azt tapasztalom, hogy túl sok a nárcisztikus, önimádó figura, akik kicsit sem hajlandók lejjebb adni saját maguk istenítéséből.
ma 15:17
 5/23 anonim ***** válasza:
16%
Ezt én is tapasztalom, de inkább a nőkre igaz. Szerintük nekik alanyi jogon jár minden, a férfiak meg valami másodrendű valamik.
ma 15:19
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Hogyne, ez így van. Erről szól az egész patriarchátus, a "konzervatív" értékrend, a 'Stay At Home Mother' reklámozása és a submissive feleség iránti férfi-igény.

Ezek a férfiak arra vágynak, hogy még felnőtt emberként is legyen egy "anyukájuk" aki kitörli a seggüket, kiganyéz alóluk és eléjük teszi az ételt. Plusz egy igény, hogy ezt az új "anyukát" dugni is lehessen.

És ezeket az igényeket látva máris érthető, hogy az öntudatos, tanult, dolgozó nő miért vágyik egyre kevésbé párkapcsolatra. Egy ilyen értékrenddel és gondolkodással bíró férfi csak probléma és nyűg, semmi örömöt nem ad, csak szívja az ember vérét. És nagyon sokan vannak és az elmagányosodó társadalom okait elsősorban bennük kell keresni.

ma 15:26
 7/23 anonim ***** válasza:
82%
#2 Gondolom semmi nem akadályoz meg abban, hogy odaköltözz. :)
ma 15:27
 8/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miből állt össze az elmédben ez a kérdés, - mondjuk én csak egy szál férfi vagyok a nagy szürkeségben, de én tisztelem a nőket, - ami nem egyenlő azzal, hogy mindegyiket ágyba szeretném vinni. Előzékeny, udvarias vagyok velük - küllemre, korra való tekintet nélkül - és hasonlók. Sajnos nem áldottak meg műszaki vénával az életkörülményeim, - nincs meg a megfelelő érdeklődés, - de amiben tudok, abban segíteni szoktam a környezetemben élő nőknek is. Tiszta a lelkiismeretem, - semmilyen hajlamról nincs tudomásom, ami a nők elnyomására, háttérbe szorítására mutató lenne a személyiségemben.

Kínosan őszinte leszek: nagyon komoly bajba kerülnék, ha a feleségem elhunyna egyik pillanatról a másikra, mert huzamosabb ideig azt sem tudnám, hogy merre vagyok arccal. Kötődés, rigolyák, szokások, személyiség, stb., - amit 100 %, hogy képtelen lenne rövid távon befogadni egy újonnan a környezetemben feltűnő nő. Ez annak ellenére is igaz, hogy nincsenek ilyen törekvéseim - pontosan azért, mert tisztelem általában is a nőket, de a feleségemet el nem cserélném senkire!

ma 15:28
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
A férfiak egy törődő gondoskodo nőre vágynak, nem pedig egy önimádó nárcisztikus “nőre”. Azokból sajnos van elég.
ma 15:30
 10/23 A kérdező kommentje:
5# ezt én a hatásra adott ellenhatásnak tudom be. Rengeteg nő,aki tanult, értelmiségi és mellette gyönyörű is,most tudatosul benne, hogy nemhogy nincs alatta egy két valóban állati ösztönök (teli has, üres zsák) mentén mozgó ferfinak hanem eléggé felette mozog. Ez persze nem helyes,de várható reakció évezredek elnyomására
ma 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!