Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy családban a nő nem vezet autót?

Figyelt kérdés

Sajnos én nem vezetek. 50 éves vagyok. Van egy felnőtt fiam és lányom, öcsém, apám... Mindenki vezet, csak én nem és anyukám sem.

Nekem van jogosítványom, de félek, hogy valamit rosszul csinálok és mások is miattam kerülnek bajba. Mindig is féltem. Édesanyámnak nem is volt soha ingere, hogy megtanuljon vezetni.

Lányom már más, ő azonnal akart, ahogy lehetett.

A ti családotokban hogy van?

Csak azért jutott eszembe a kérdés, mert a gyerekeimben felmerült, hogy nem akarom e felfrissíteni, de nem akarom... Félek tőle továbbra is

dec. 21. 23:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem fogok rákapni a vezetésre, kedves privátban óva intő válaszoló. Csak egy kérdés volt,és nem szavazás, hogy én személy szerint vezessek - e szerintetek. 🙂
dec. 22. 15:45
 12/15 A kérdező kommentje:

9-es,engem is szívesen elvisz a férjem és a gyerekeim is bárhova, de nem élek vele, hiszen minden itt van a szánkban közlekedésileg, ha pedig le akarok menni a nyaralóba, felpattanok a vonatra, ez nekem sose okozott gondot, elég izgő-mozgó, jövőmenős voltam mindig is, eddigi életemben egyetlen egyszer sem okozott gondot hogy nem vezetek.

Pár éve anyósom rosszul lett, Pest környéki falu, akkor autóba ültem és mentem, mert pánikba voltam, hogy meghal mire odaerek.. Odafele nem volt időm magamra figyelni, viszont hazafele (miután már elvitte őt a mentő és megnyugodtam kissé) remegett kezem lábam és leizzadtam mire hazaertem.

Pedig egyszer sem dudált rám senki, nem értem én sem hogy ez miért alakult így, de már így fog maradni. 😃

dec. 22. 15:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Én nem vezetek (már). Nem félek a vezetéstől, mikor friss volt a jogsim, akkor volt bennem egy pici para, ami fokozatosan halványult... majd mikor alig egy éve volt jogsim, akkor volt egy balesetem, amiben én voltam a vétlen fél. Könnyebben sérültem, de utána nagyon nehéz volt következő alkalommal autóba ülni, de úgy voltam vele, hogy muszáj, mert nem maradhat bennem a baleset emléke, minél előbb felül akartam írni egy sima úttal, ami sikerül is. Így utólag úgy gondolom, jól döntöttem, valószínűleg ha nem ülök vissza a volán mögé, mikor még friss az "élmény", akkor a baleset emléke csontosodott volna be.

Azért nem vezetek mostanában, mert nem tartom egy élvezetes dolognak, kb. olyan számomra, mint kiporszívózni, meg bevásárolni. Persze, megcsinálom, mikor meg kell csinálni, de egy unalmas szükséges rossz, és mivel jelenleg Budapesten élek, és remekül megoldom az életem autó nélkül, annyira már nem is szükséges. Egyszer kellett vezetnem az elmúlt négy évben, amióta felhagytam az autós életmóddal, vészhelyzet volt, muszáj volt, fostam tőle, hogy hogy fog majd menni, de pont olyan, mint a biciklizés, vagy az úszás, ha sokáig nem csinálod, aztán ismét, akkor az első 10 percben fura, aztán megint olyan természetes.

Családban, rokonoknál vettem észre azt, hogy hiába van akár mindenkinek jogsija, a családfő pozícióhoz mintha hozzátartozna, hogy ők vezetnek - legalább is oda, vendégségből hazafelé már általában az, aki utoljára ért oda, mikorra kitöltötték a welcome drinket.

Ha a frissítés alatt arra gondoltak, hogy meg kellene újítani a jogsit, én abba belemennék, mert sosem árt, ha van. Ha arra gondoltak, hogy vegyél frissítő órákat - ha sosem szerezted meg a rutint, de amúgy van érvényes jogsid, akkor én a helyedben inkább a férjed, vagy a gyerekeid jelenlétében gyakorolnék. Van olyan ismerősöm, aki, miután hosszú évekig nem vezetett, vett pár frissítő órát, de kb. ő az egyetlen, akinél ez bevált. Én biztos, hogy nem fizetnék még egyszer azért, hogy valami idegbeteg fasz felváltva üvöltsön meg zaklasson szexuálisan, mert kb. ez volt a gyakorlati oktatás nekem is, meg még sok ismerősnek, csak 17 évesek voltunk és egész addigi éltünkben úgy kondicionáltak minket, hogy ezt el kell tűrni. Szeretnék abban bízni, hogy a mai oktatók már jobbak, de sajnos nem tudok.

dec. 23. 00:28
 14/15 A kérdező kommentje:
❤️❤️❤️
dec. 23. 01:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Anya sem vezet, ahogy én sem, pedig mindkettőnknek van jogosítványa. Viszont apai unokatesóméknál szó szerint mindenki vezet, ott a lányok majdnem többet is.

Lehet, most kiabálom el, de eddig szinte mindent meg tudtam oldani gond nélkül így is. Magával a vezetéssel nem is lenne, nem is volt gondom, inkább azzal, hogy olyan forgalmi szituációk tudnak pillanatok alatt történni, amiket nem biztos, hogy időben és/vagy jól tudnék lereagálni, meg nem is bízom kellően a többi autósban. Meg attól is tartok, hogy én szúrok el úgy valamit, amivel másnak okozok hatalmas gondot. Így meg inkább maradok a jobb egyben.

dec. 23. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!