Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy családban a nő nem vezet autót?

Figyelt kérdés

Sajnos én nem vezetek. 50 éves vagyok. Van egy felnőtt fiam és lányom, öcsém, apám... Mindenki vezet, csak én nem és anyukám sem.

Nekem van jogosítványom, de félek, hogy valamit rosszul csinálok és mások is miattam kerülnek bajba. Mindig is féltem. Édesanyámnak nem is volt soha ingere, hogy megtanuljon vezetni.

Lányom már más, ő azonnal akart, ahogy lehetett.

A ti családotokban hogy van?

Csak azért jutott eszembe a kérdés, mert a gyerekeimben felmerült, hogy nem akarom e felfrissíteni, de nem akarom... Félek tőle továbbra is

dec. 21. 23:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez megnyugtat, én sem vezetek. Van jogsim, de egyszerűen nem érzem magaménak a dolgot (és szükségem sincs rá).

41N

dec. 21. 23:20
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én vezetek nem is tudnám elképzelni, hogy ne, de a vezetéshel kell érzék is. Ha ezt nem érzed semmi gond akkor ne vezess.

40N

dec. 21. 23:27
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem, da nem érzek. Akkor sem, amikor tanultam, 24 évesen.
dec. 21. 23:29
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatómnál anno rengeteg 40 év feletti nő tanult és még több kisgyerekes anyuka. Ők nyilván (vagy legalábbis jó esetben) nem vezettek addig, illetve voltak újrakezdő női tanulói is, akiknek volt jogsijuk, de nem használták a tudásukat.

Szerintem ahol egy autó van a családban, ott inkább a férfi vezeti azt. Persze vannak kivételek.

dec. 22. 03:48
 5/15 anonim ***** válasza:
Ma már egyre kevesebb családban gyakori ez, de nem gond, mert számtalan más megoldás létezik.
dec. 22. 04:43
 6/15 anonim ***** válasza:
Gondolom elhatározás és pénz kérdése az egész..hogyha jó a tömegközlekedés városon belül A-ból B-be el lehet jutni akkor felesleges. Viszont hogyha elszigetelt falvakból be akarnak jutni a városba, azért jó ha van autó, megkönnyíti az utazást..
dec. 22. 06:57
 7/15 anonim ***** válasza:

Az én környezetemben eléggé gyakori. Jogosítványuk sincs.

Persze a fiatalok körében más.

dec. 22. 08:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is csak apám tud vezetni. Már felnőtt vagyok és se én, se a feleségem nem vezet, tömegközlekedéssel járunk mindenhova. A kis zsákfalvakba is ahova napi 3 busz megy.
dec. 22. 09:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Magyarországon még mindig elég gyakori, de már azért kicsit javult az arány mondjuk az előző 30 évhez képest. De egészen biztos, hogy kevesebb nőnek van jogosítványa, mint férfinek, és ha csak a jogosítvánnyal rendelkezőket nézzük, akkor is kevesebb nő vezet rendszeresen.

Több olyan családot ismerek, hol a nő egyáltalán nem vezet, van, ahol soha nem is akart, és van, ahol eleinte vezethetett, de mivel ha együtt mentek, mindig a férfi vezetett, egy idő után a nő már nem is próbálkozott, és mivel teljesen kijött a rutinból, ma már nem is merne vezetni.

Ha nekik így jó, hát oké, de sok olyat ismerek, aki nem vezet, viszont kocsi nélkül sehova nem hajlandó menni, szóval ha a férje/párja nem tudja fuvarozni, nem mozdul sehová. Ez akkor kellemetlen, ha van vele egy megbeszélt program, de a férjnek valami közbejön. Nekem az ilyen ember olyan onallotlannak tűnik, szinte mint egy gyerek, akit ha nem visznek valahova, nem tud magától menni.

dec. 22. 10:11
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Budapest egyik belső kerületében élünk, ahol egyébként is zsúfolt minden. Lehet hogy egy kisvárosban vagy faluban semmi gondom nem is lenne. De itt szinte centizgetve lehet még parkolni is. Feltéve ha egyáltalán van parkolohely a lakásunk közelében, mert sokszor csak 3 utcával odébb.

Kell karácsonyt kívánok mindenkinek.

dec. 22. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!