Ha a családban gyakori a sztrók akkor lehet én is sztrókot kapok majd?
Trombózis hajlamom nincs, ezt már kivizsgáltattam.
A családban vékony testalkatú anyai ágon nagyapám kapott szélütést, 73 évesen, őt nem ismertem. Illetve apai ágon nagyanyám 43 évesen. Sajnos belehaltak. Ők róluk azt mesélték szüleim, hogy nekik nem volt úgymond egészségügyi panaszuk.
Apukám 57 évesen kapott, ő túl élte és lekopogom nincs baja. Apukámnak magas volt a cukra, vérnyomasa, koleszterine és stresszesen is élt.
Én szeretnék sokáig élni. Megélni még a dédunokáimat is. Elkeserít, hogy van ez a sztrók és egyről a kettőre elviheti az embert. Elsősorban mamámat sajnálom, aki 43 évesen meghalt. Annyit tudok róla, hogy ő még a napon dolgozott a földeken mindennap.
Mit gondoltok. Miért lehet, hogy valaki úgy kap sztrókot, hogy nincs elhízva, sportol, egészségesen étkezik, nincs magas koleszterin szintje, vérnyomása, cukra és nem él stresszes életet?
Ha én így élek és tényleg nincs semmi rizikófaktorom csak a genetikám akkor is valószínű, hogy egyszer ez elér engem?
Tudom, hogy lényegében szegény rákosok is mondhatnák, hogy akkor az meg ugyanez. Ott sincs rizikó faktor csak a genetika és az ember kb. Nem tehet semmit.
Köszi, ha válaszoltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!