Szerintem általánosságban növeli a magabiztosságot, ha az ember sikeresnek érzi magát valamiben, legyen az munka, valamilyen sport (köztük a súlyemelés is), vagy egyéb hobbi.
Én magam soha nem csináltam súlyemelést, de tipikusan olyan dolognak tűnik ahol könnyen mérhető a fejlődés (egyre nagyobb súlyt, egyre többször tudsz emelni), szóval igen, jó lehet ilyen szempontból.
dec. 19. 16:52
2/7 anonim válasza:
Semmit se ér. Terepen, cementes zsákokat pakolni, na az az edzés, nem egy gagyi súlyzót kiemelni párszor. Persze lehetnek magabiztosak, csak egy ütéstől összerogynának.
dec. 19. 17:48
3/7 anonim válasza:
2#
Mitől gagyi egy súlyzó?
dec. 20. 09:52
4/7 anonim válasza:
Pl: keményen lemész az edzőterembe, és fekve kiemelsz mondjuk 100kg-ot, 8 szor. Na aki fizikai munkát végez, és minden nap cipeli a cementes zsákokat, akkor szerinted kiben van több erő? :D Egyszer jött hozzánk egy gyúrós gyerek. 1 napig bírta, másnap már jegelték meg kötözték a karjait. Szóval van különbség, de ezt bármely fizikai melós ugyanígy fogja elmesélni.
dec. 20. 13:58
5/7 anonim válasza:
De ennek a kérdéshez mi köze van?
dec. 20. 16:19
6/7 anonim válasza:
4#
Ettől még a súlyzós edzés nem lesz gagyi.Ez akkor inkább állókèpesség kérdése,azt pedig lehet fejleszteni súlyzós edzés mellett is,mint ahogy sokan fejlesztik is.Aki nálatok volt, annak feltehetően nem volt sok állóképessége.Meg persze az is más,hogy valaki 5 éve dolgozik az építőiparban,a másik meg rutintalan kezdő.Összességeben véve túlzásnak tartom amiket a súlyzós edzésről állítasz.Ettöl még persze elismerem,hogy pl.az építőiparban dolgozni igen kemény meló.
dec. 21. 07:40
7/7 anonim válasza:
4 Cementes zsákot cipelni gagyi, mert még mindig a 20 kilósokat cipelik. Mikor érik már el végre hogy 10-eset gyártsanak? Nem rokkanna le a sok szaki és nem terhelnék az egészségügyet ezzel, és a hasonlókkal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!