Mit jelent nő esetében, hogy igényes?
A saját esetemben akkor érzem magamat annak, ha meg van mosva a hajam (2x mosom egy héten, ennyi elég, hogy ne lépjek ki a lakásból sosem zsíros hajjal), reggelente formázom is, de alapvetően szerintem elég, ha tiszta és nem szarrá töredezett, a körmeimet rendben tartom, én lakkozom, mert úgy tetszik, de amúgy ne legyen retkes, töredezett, lerágott, én reggel zuhanyozom, tiszta ruhákat veszek fel, amik jól állnak, passzol a méret, színek, stb, dezodor, parfüm, ez utóbbi nem kell az igényességhez, de nekem jó érzés.
Illetve nekem beletartozik az is, hogy egészségesen eszem, mert mióta így teszek, jobb illatom van bizonyos helyeken is, előtte voltak gondok, nem csak ott, de eleve a bőröm állapota is rosszabb volt és hamar elfáradtam. Most sokkal jobb a közérzetem, jobb kedvem van. Rendben tartom a lakásomat, elalvás előtt olvasok, foglalkozom a hibáimmal, szerintem ilyesmik is beletartoznak, nem csak az, hogy a külsőddel foglalkozol.
Kívül-belül rendben van, ápolt a külseje, tehát nem zsíros a haja, nincs lenőtt festett haja, ápolt a bőre, a keze, a körmei, nincsen lepattogzott lakk rajtuk, vagy épp lenőtt műkörme. Mellette ízlésesen öltözködik, alkatához és stílusához illő ruhadarabokba. Arca is ápolt, ha sminkje van, az az alkalomhoz illik, nincs elkenődve, túltolva. Fogai is ápoltak.
Ezek mellett pedig igényes a környezetére, legyen szó munkahelyiről, vagy a sajátjáról, otthon; nincs szemét, mosatlan tányér vagy ruha felhalmozva sehol, tisztaság van és rendezettség.
És mellette szellemileg is odafigyel magára, kiegyensúlyozott és céljai vannak.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!