Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is igaz lehet,...

Szerintetek is igaz lehet, hogy Magyarországon nemcsak a nyugati országokhoz, de a térségünkhöz képest is boldogtalanabbak az emberek?

Figyelt kérdés

[link]

Az NN Biztosító kutatása egy tízes skálára kérdezett rá, hogy az alapján az emberek mennyire érzik magukat boldognak. A kérdésre összesen 11 országból – Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Törökországból, Észtországból, Hollandiából, Görögországból, Belgiumból és Japánból – érkezett válasz. Az eredmények szerint Magyarország átlagos boldogság-pontszáma 5,4, ami elmarad térségünk többi országáétól.

Hogy mennyire érezzük magunkat boldognak, számos tényezőtől függ. Szerepet játszik az életkor is, jellemzően a 18-34 éves korosztály adta a legmagasabb boldogság-pontszámot, akiket az 50-64 évesek követtek. A legkevésbé boldog generáció a 65 év felettieké, akiket a 35-49 éves korosztály követ. Az életkor mellett a pénzügyi biztonságérzet is jelentős mértékben hozzájárul a boldogsághoz. A kutatás szerint azok, akiknek van legalább hat havi félretett pénzük, jóval boldogabbnak érezték magukat, mint azok, akik nem rendelkeznek tartalékkal.

Szerintetek is ennyire befolyásoló tényező az életkor, igaz az, hogy a fiatalabbak vidámabbnak tartják magukat?

dec. 10. 14:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, te hol élsz? Nyisd ki kérlek a szemed. Ha nem hiszed, hogy ez a valóság, akkor kérdezd végig egyesével az ismerőseidet.

Olvasd el pl. Csernus Imre legutóbbi könyvét, A magyar-t. Abban minden kételkedésedre választ kapsz.

Egyébként te magad is utána nézhetsz a dolgoknak. Minden év elején közzéteszik hazánk Boldogság térképét.

Te mennyire vagy boldog egy 10-es skálán? Ismerőseid?

dec. 10. 21:15
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
Csernust inkább ne.
dec. 10. 21:17
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

#11: minek olvassam el, ha annyira nem volt meggyőző, hogy egyetlen gondolatot is megossz tőle? Egyébként Csernus ennek a habitusnak iskolapéldája, ami vegyül egyfajta messiástudattal, és minden alapvető fogalom (nő, férfi, harcos, most már magyar stb.) újradefiniálását tűzte ki célul.

Keresem, de nem találom, mit publikált szociológia, szociálpszichológia témakörben. De arról sem tudok, hogy hivatkoznának rá mások, akik ezt teszik. Hogyan lehetséges ez, ha ennyire meghatározó a véleménye?

Értem én, hogy a pop pszichológia úgy működik, állítok valamit (ami lehetőség szerint népszerű vélemény, így jobban ráharapnak), szelektálok hozzá "bizonyítékokat", mindezt erős retorikával megtámogatom, de a valóság tudományos igényű feltárása nem így működik.

És még egyszer: objektív mérce. 10-es skálán döntsem el, mennyire vagyok boldog? Az IQ-teszt miért nem úgy működik, hogy én mondom meg, mennyire vagyok okos? Vagy a cukorszintem?

Ha nem ugyanannyira objektív, kár róla beszélni.

dec. 10. 21:46
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Értelmi szinted megmutatkozik az írásodon.

"minek olvassam el, ha annyira nem volt meggyőző, hogy egyetlen gondolatot is megossz tőle?"

Ja, hogy idéznem kelkett volna neked a könyvből, mert nem hiszed el? Vajon miért ez a könyv címe szerinted? Kikről szól?

"Keresem, de nem találom, mit publikált szociológia, szociálpszichológia témakörben. De arról sem tudok, hogy hivatkoznának rá mások, akik ezt teszik. Hogyan lehetséges ez, ha ennyire meghatározó a véleménye?"

Hol írtam azt, hogy tőle keress cikket a témában? Tőle csak a könyvet ajánlottam. A témában ilyen cikkekre gondoltam:

[link]

[link]

[link]

Még arra az egyszerű kérdésre se tudsz válaszolni, hogy te mennyire vagy boldog, akkor miért akarod te megcáfolni a kérdésben leírtakat, hogy azok nem igazak? Hisz te magad bizonyítod az igazát a nemválaszolásoddal, mert a végén kiderülne, hogy te is boldogtalan vagy, ez is megmutatkozik abban, hogy nagy egóval próbálsz itt arcoskodni, de arra nem válaszolsz, hogy te mennyire vagy boldog. Ha teljesen boldog lennél, akkor nem okozott volna gondot erre a kérdésre válaszolni.

Szép öngólt lőttél.

dec. 11. 01:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Ui. Tessék néhány Csernusos cikk, amiben szót ejt, hogy a magyarok boldogtalanok:

[link]

[link]

[link]

dec. 11. 01:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, és azt tudtad, hogy a baloldali szavazók közt van a legtöbb depressziós, pesszimista ember, aki pszichológushoz is jár és próbálná a többséget is lehúzni?
jan. 31. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!