Milyen előnyei és hátrányai vannak, ha valaki férfi, illetve nő, melyiknek jobb lenni és miért?
12
Sikerült felsorolnod az összes femnáci baromságot. Gratulálok. Könyvből olvastad?
14
Hogy tapasztaltad meg a jobb munkaügyi esélyeket, meg az ugyanazért a munkáért több fizetést, cicuka?
15: na, a fizetéses sztorit pl. nem én személyesen tapasztaltam meg, de egy nagyon kedves ismerősöm igen, aki megbeszélte az utána felvett férfivel a fizetésüket, akármennyire tiltották... és még neki kellett trénelnie. De pl. férfiaktól nem kérdezgetik állásinterjún, hogy akarnak-e gyereket és mikor, én pedig elég sokszor megkaptam ezt a kérdést. Na vajon miért, ugye (játszhatjuk a hülyét). De az is igaz, hogy egy férfinél, ha bele született intelligenciája nincs, bőven vannak a testfelépítése miatt lehetőségei legalább arra, hogy éhen ne haljon, egy nőnek nem nagyon - vagy amelyik van, amiatt meg lenézik, mert "mocsok k...a".
De pl. amit megtapasztaltam: szexuális zaklatás vadidegenektől nem egyszer (és nem, a bunkó típusú beszólást nem vettem annak, és nemcsak cigány meg arab emberektől jött, mielőtt vmi hungarista ebbe belekezdene); megkaptam már ugyanabban a társaságban, ahol egy férfitól elaléltak, hogy mennyire ász, amikor magát fényezte percekig, hogy beképzelt vagyok, amiért annyit mondtam, hogy valószínűleg fel fognak venni egy elitkoliba, mert jók az eredményeim és van két nyelvvizsgám; azt is megtapasztaltam, hogy egy fénymásolóboltban, amikor én nem tudtam használni a fénymásológépet, mert nem volt egyértelmű a kiírás, akkor a srác "hülye nő" mormogással az orra alatt ment oda segíteni, amikor meg az utánam jövő férfinak volt ugyanez a gondja, akkor mosolyogva ment oda segíteni mindenféle megjegyzés nélkül, mintha egy férfi gondja egyértelműen nem inkompetencia-hiba lenne, egy nőé meg igen. De olyan is volt munkahelyen, hogy egy vitát úgy reagált le egy férfi kollégám, hogy "nekem van igazam, mert ezt férfi logikával kikövetkeztettem", és senkinek nem fordult meg a fejében, ameddig meg nem jegyeztem, hogy ez nem egy érv és nem oké ilyet mondani egy professzionális munkahelyen. A menstruációról ne beszéljünk - imádom, amikor a férfiak lekicsinylik az ezzel járható problémákat, amikor életükben nem tapasztalták ezt meg. Azt is megtapasztaltam, hogy pl. tömegben, tömegközlekedésen előbb pécéznek ki, méregetnek erőszakos emberek, tolvajok stb., mert tőlem könnyebb elvenni a táskát, telefont pl., mint egy átlagos testfelépítésű férfitól (mondjuk itt megjegyezném, hogy ilyen jelleggel azért férfiakból sem mind van előnyben, mert pl. az öregek ugyanúgy könnyű prédák) - volt olyan eset, hogy majdnem meg is támadtak, de időben le tudtam ugrani a villamosról.
16
Jaaa az nem veled történt, hanem egyből valamelyik ismerősöddel. Ugye azt tudod, hogy a fizetést sok minden befolyásolhatja?
Férfiak nem tudnak szülni, ha meg gyesre mennének lenéznék őket, így felesleges is tőlük megkérdezni.
Például mire gondolsz? Ha olyan a testfelépítése elmehet bűnözőnek? Sok nő meg pont a testét adja el.
Diszkrimináció, bunkóság, parasztság mindenkit ér.
A menstruáció tényleg szar lehet, ezt nem vitatom, bár nem minden nő szenved tőle.
A buszon, utcán meg az átlagos testalkatú férfiakat is kinézik, ne aggódj, és nem csak az időseket. De van, hogy az erôsebbek sincsennek biztonságban.
16: Azért azt se felejtsük el, hogy a nők bármikor les..phatják a főnöküket egy kis előléptetésért, fizuemelésért, míg ezt egy férfi nem teheti meg. Egy nőnek sokszor segítenek bútort/hűtőt felcipelni is, plusz: "lerobbant a kocsi?" Semmi baj, villants, és többen is megállnak segíteni.
A boltban gügyögsz egy párat, és "á hagyja csak Drága, ez ajándék lesz". Szóval ne tagadjuk ezeket se le...
Kérdező
Ez igaz, de ehhez kell egy kinézet is.
"Azért azt se felejtsük el, hogy a nők bármikor les..phatják a főnöküket egy kis előléptetésért, fizuemelésért, míg ezt egy férfi nem teheti meg."
Dehogynem, megteheti, ha meleg főnöke van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!