Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik már a 40-es éveikben...

Akik már a 40-es éveikben járnak: Hogyan fogatátok el, hogy ennyi idősek vagytok?

Figyelt kérdés

Én a 30-as éveimben járok, és úgy értelmezem, hogy "viszonylag fiatal" vagyok, mert a klasszikus fiatalság tini és huszonéves kor. Ami azt jelenti, hogy a fiatalságom végén járok.

Amikor majd évek múlva éjfélt üt az óra, és betöltöm a 40. életévemet, onnantól fogva azzal fogok szembesülni: véget ért a fiatalság. Középkorú lettem.

Hogyan lehet ezt elfogadni?

Úgy tűnik, az öregedéstől jobban félek, mint a haláltól.

tegnapelőtt 14:15
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*fogadtátok
tegnapelőtt 14:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem beskatulyázod magad, hanem élsz továbbra is.

Én 60 fölött még nem érzem, hogy vége az életemnek, hanem még mindig vannak terveim, céljaim, minden téren aktívan élem az életem, még most is kezdek új dolgokba.

tegnapelőtt 14:25
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Észre sem vettem... 76/f
tegnapelőtt 14:33
 4/12 anonim ***** válasza:
14%
Örülök neki, hogy közelebb kerültem a halálhoz. Utálok élni.
tegnapelőtt 14:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Messzemenően nem érdekel, és nagyon jól érzem magam a bőrömben. Persze, nem leszek már húsz éves, nagyon szép volt, elmúlt, de semmi sem tart örökké. A 30-as éveim is nagyon szerettem, talán még jobban, mint a 20-as éveimet, és most is elégedett vagyok.

45N

tegnapelőtt 14:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tom, természetesnek tűnik, mert szerencsére nem 1 éjszaka alatt öregedtem meg, hanem folyamatában. Persze kár, hogy már nem vagyok papíron fiatal, de még számítok azért. Majd azt lehet, nehezebb lesz kezelnem, amikor már nem nekem szólnak a reklámok, nem engem győzköd a politikus, nem rám számítanak a munkahelyemen. Az kicsit bosszantó, hogy a 60-as palik néznek meg az utcán, azért kedves ötvenesek, még vethetnétek rám is egy-egy fél pillantást két húszéves között, hát na. :D
tegnapelőtt 14:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Mai vad világban betöltöd a 18 évedet utána minden nap ajándék . Elég tré az időmúlása , 40 évesen kezdtem őszülni kopasz lenni ,ráncosodni . Sem élek italon sem cigin még gyógyszert sem falom . Nem tetszik az részeredmény , nem hozta a beletett beáldozott időt energiát pénzt sem a tanulás sem a vállalkozás , kudarcok átverések kemény helyzetek értek. A hobbikra sportokra vagy időm vagy pénz nem jutott . Sok minden kimaradt . A környezetemből sokam elköltöztek a kovid lecsődöltetett sokukat , a jó nyugis környék egy leprateleppé züllött . Teli idegen moslék népekkel vendégmelósokkal sittesekkel kiköltözött ide a keleti alvilág ,bőségesen ukrán tetvekkel .
tegnapelőtt 15:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Miután betöltötted a 40-et,két nap múlva már nem is fog érdekelni,az életed ugyanúgy megy tovább.Én 55 múltam és tök jól elvagyok.

Ha agyilag nem vagy zokni és nem depisedsz be a 40 éves szülinapodon,meg nem akarod felakasztani magad,mert egy öreg vénembernek érzed magad,akkor semmi gond nem lesz.Egészséges embernél a 40 még nem sok.

tegnapelőtt 15:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Részemről nem izgat a dolog, nem foglalkozok vele. Páran mondták már, hogy egy tízessel kevesebbnek nézek ki. (F!)
tegnapelőtt 20:27
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát én pl. 46 évesen szültem, úgy! :D

Viccet félretéve, előtte sem éreztem magam soha "öregnek", bár a nagyon aktív, bulizós, állandóan nyüzsgő életmódot lassan leépítettem úgy kb. 30 éves koromtól, mondjuk úgy, hogy áttevődött a hangsúly más tevékenységekre, kikapcsolódásra.

Abba gondolj bele, hogy 40 évesen még 25 (!) éved van hátra munkában, tehát több, mint amennyit 40 éves korodig dolgoztál, ez máris más perspektívát ad. :D

tegnapelőtt 23:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!